Evde Stil Yaratmak

Evinizi güzel bir şekilde dekore etmeniz için mutlaka pahalı mobilyalara ihtiyacınız yok. Aslında işimize yaramayan pek çok şeye öyle para harcıyoruz ki, sonuç bizim için çok pahalıya geliyor. Harika dekore edilmiş bir ev istiyorsanız, en önemlisi karşınıza çıkan her şeyi almamak, aileleri işe karıştırmamak ve şu anda var olan her şeye de sıkı sıkı sarılmamak. Nefes alamayacak kadar dopdolu, ya da tarzınızı yansıtmayan, ruhsuz bir evden kurtulmak istiyorsanız, dekaratör de tutamıyorsanız ilk olarak araştırmayla başlayabilirsiniz.

Önce dergilerden, bloglardan beğendiğiniz tarzları seçebilirsiniz. Zevkine, bilgisine güvendiklerinize danışabilirsiniz.Sonra seçiminizi bire indirmek önemli. Çünkü tek bir evde, istediğiniz her şeyi yapmaya kalktığınızda genel sonuç iyi olmuyor. Ana konseptiniz görkemse, banyodan salona tüm seçimleriniz aynı doğrultuda olmalı. Iskandinavsa, beyaz, sade ve yalın bir ev sizi bekliyor.



Stilinizi belirleyip, o stil dışına çıkmadan, her evde olan Ikea, Istikbal gibi mobilyalar yerine özel yapım mobilyalarla içinde kendinizi harika hissettiğiniz bir eve sahip olabilirsiniz. Bu firmalara antipatim yok, ancak bir örnekliğin dışına çıkmak açısından tek bir yere saplanıp kalmamak önemli.



Planlama ikinci adım. Neler alınacak? Neler verilecek? Neler renove edilecek? Duvarlar boyanacak mı, duvar kağıdı mı seçilecek? Planlama olmadan sonuç yine hüsran. Masrafları karşılayacak parayı biriktirmişseniz, bu aşamada sizi en çok zorlayacak olan evinize uyamayacak herşeyi vermeniz. Evde tutarsanız, istediğiniz stile ulaşamazsınız. Verirken çok zorlanabilirsiniz, tahmin edebiliyorum. Ama bana güvenin ve evinizden çıkarın.


Örneğin evinize ana tema olarak ''görkem'' i seçtiniz. Koyu renk duvarlarla, şık mobilyalarla görkemli ve asil bir ortam yaratmak istiyorsunuz. Bu ortama her ne kadar sevseniz de kırmızı puantiyeli perdeler gitmez. ''Mutlaka bir yerde kullanırım demek'' doğru yol değil.Veya iskandinav stiline bayılıyorsanız, Ingiliz tarzı çiçekli duvar kağıdı uygun olmaz. Hepsinin bir arada kullanıldığı eklektik tarz da var, ancak uyumu yakalamak gerçek bir profesyonellik istiyor. Belki siz de yapabilirsiniz, ancak riskli olduğunu söylemem gerek.


Üçüncü adım uygulama. Sancılı bir dönem. Ustalarla çalışmanız gerekebilir. Evinizin altı üstüne gelecek. Evdeki hesap çarşıya uymayacak. Planınızdan sapabilirsiniz, aslında ne istediğinizden tam emin olmadığınızı anlayabilirsiniz. Deneyip, yanılarak sizin için en doğruyu bulabilirsiniz. Bu süreç ne kadar uzarsa, harcamanız da o kadar fazla oluyor. Arada doğru bir orantı var. Yine de örneğin seçtiğiniz renk içinize sıkıntı mı verdi, hemen değiştirmenizi tavsiye edebilirim. ''Nasılsa alışırım'' demeyin. Sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz önemli.


Son adım içine geçip, rahatça oturma. Ben de kendime şık, siyah-beyaz bir ev düşledim. Tabi fuşya bir koltuk ve orkidelerle renklenmiş.

Evde Stil Yaratmak Evde Stil Yaratmak Reviewed by Arzu Pınar on 7/16/2011 Rating: 5

Hiç yorum yok