Man@Bath - Erkeksi Banyolar


Modern banyo tasarım trendi, günümüzde otantik malzemeleri içeren ve erkeksi karakteri yansıtan maskülen tasarıma yönelmiştir. Belirgin yapının hakim olduğu doğrusal formlar ve keskin kenarlar bu tarzı tanımlar.


Erkek banyosu minimalisttir. Hafif bir kayıtsızlık hissiyle maskülen ve pragmatiktir. Sade tasarım ve baskın yumuşak renk tonları sayesinde gösterişsiz işlevsellik. Kadınlar genelde yumuşak tonları tercih ederken, erkekler açık gri veya siyahı seçer.


Erkeksi banyo, tipik arkaik karakterini beton veya sıvasız tuğlalardan yapılmış sade duvarlardan alır. Stonetto by Duravit gibi tasarım ürünleriyle kombine edildiğinde şık vurgular yaratır. Avusturyalı tasarım üçlüsü EOOS tarafından yaratılan duş küveti, yeni bir dökme mineral malzeme olan DuraSolid'den üretilmiştir. Bu teknoloji, doğal taşların özelliklerini yansıtan mat yüzeyleri mümkün kılar. Stonetto mat, taşa benzer bir yapı görünümü kazandırır. Küvet, suyun aşındırdığı bir taş hissini verir. Özellikle maskülen olan bir banyo atmosferinde duyusal bir deneyim.


Erkekler banyoda bilinçli olarak, kişiliklerini yansıtan olağanüstü tasarım ifadeleri seçer. Bunu, alışılmış aksesuarlar olmadan yaparlar. Genelde işlevsellik ve tasarımı bir araya getiren, ince düşünülmüş ürünleri seçerler. Duravit ve Philippe Starck'ın yeni serisi ME by Starck, banyoyu domine etmeyen cazip, sade formlar sunarak bireyciler için yeterli boş alan sağlar.


Bir dinlenme yeri olarak, erkek banyosunda konfor ve rahatlık önemlidir. Erkek banyosu, wellness deneyimini vurgulamak yerine, maskülen stilden taviz vermeden rahatlamaya davet eden, sade zarafetiyle mütevazı mobilyalara odaklanır. Bunun en güzel örneği, iki kişi için yeterli alan sağlayan, EOOS tasarımı heykelsi Paiova 5 küvetidir. Deri koltuk gibi karak-teristik öğelerle birlikte konforlu bir atmosfer yaratır.
Man@Bath - Erkeksi Banyolar Man@Bath - Erkeksi Banyolar Reviewed by Arzu Pınar on 6/22/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok