Yeşil Köşemize Beklerim

Usta Giremez'in 5.'inci yılında, sizleri çeşitli yeniliklerle buluşturacağım. Bunlardan ilki, çok da önemlisi ''Yeşil Köşe''. Artık sadece dekorasyon fotoğrafları paylaşmakla kalmayıp, evlerimizde nasıl daha sağlıklı ve doğal yaşayabileceğimizle ilgili içerikler de yayınlamayı düşünüyorum. Her yerimiz plastikler, toksinler, zararlı maddelerle doldu taştı. Evlerimizi temizlediğimizi sanırken bile; çeşitli kimyasallarla kimbilir neler yapıyoruz haberimiz yok. Bundan dolayı haftada bir günü Yeşil Köşeye ayırıyorum.

İlk paylaşımımız ev bitkileri üzerine, http://www.yesilist.com/ adresinde yayınlanan haberden.NASA'nın iki yıl süren araştırması bazı saksı bitkilerinin havadaki zararlı toksinlerin %87'sini, 24 saat içinde temizlediğini ortaya çıkarmış.


Bu saksı bitkileri:

Şeytan sarmaşığı, kurdele çiçeği, pembe ve beyaz orkide, ağaç minesi, deve tabanı, afrika menekşesi, yılbaşı kaktüsü, kasımpatı, barış çiçeği, çin herdemyeşili, paşa kılıcı, benjamin.

Evde neler zararlı?

Kimyasal temizlik malzemeleri, sigara dumanı, nem, küf, kokulu mumlar, uzun zaman filtreleri
değiştirilmeden kullanılan havalandırma, ısınma ve klima tesisatı havayı toksik maddelerle dolduruyor. 

Kapağı kapanmadan sifonu çekilen tuvaletlere de dikkat.Bakteri ve virüsler beş metre yarıçapında alana yayılıyor. Diş fırçaları, taraklar, sabunlar bundan nasibini alıyor.

Korunmak için ne kadar bitki gerekiyor?

Örneğin iki yüz metrekarelik bir apartman dairesi için, on beş-yirmi santimetre çapında saksılarda büyüyen minimum beş-altı ev bitkisi gerekiyor.

Not: En üstteki çiçeğin adı da çok güzel:Barış çiçeği.



Yeşil Köşemize Beklerim Yeşil Köşemize Beklerim Reviewed by Arzu Pınar on 3/15/2016 Rating: 5

1 yorum

oytunla hayat dedi ki...

Böyle bir kategoriye başlamanıza çok sevindim...
Teşekkürler :)