Summer at Swedish Cottage - İsveç'ten Bir Köy Evi


Tatil planı yapmakta hep zorlanmışımdır. Çoğu kişinin gitmeye can attığı tatil köyleri beni hiç çekmez. Pahalı ve lüksler evet; ancak son anda yaza yetişmek için denizin kenarına bina yığını olarak otutturulmuş, araya da biraz yeşillik ve havuz katılmış gibi gelir. Ruhu yoktur sanki. Bir sürü çocuk cıvıltısı, kahvaltıda açık büfe kuyrukları ve suni animasyon eğlenceleri. Bir tura katılıp, oradan oraya gitsem mi diye düşünürüm. O da yazın bu sıcağında yorucu gelir. Hiç uzun gemi yolculuğuna çıkmadım. Hani Yunan Adaları falan. Sonra, ya denizin ortasında sıkılırsam diye düşünürüm. Artık geleneksel oldu, her yazın başında ''ne yapsam'' konusu dert olmaya başladı. Karar veremeyip, ya İstanbul'da kalıyor, ya da yakınlarda bir yerlere kaçıyorum son yıllarda.

Küçüklüğüm öyle değildi ama. Her yaz, 2-3 ay yazlığa gider, ekmek elden, su gölden, mutlu mesut yaşardım. Ailem sağken, hayatımda ne kadar çok şeyi üstlendiklerinin farkında değildim. Yani tatil konusu bile sorun olabiliyormuş. Yazlık olsa, temizliği, tamiratı vesairesi. Seyahat olsa, tek başına çıkıyorsan, güvenlik konusu ciddi ciddi düşündürüyor. Arkadaşlar çocuklu otellerde veya aileleriyle yazlıklardalar.Aslında sorun nereye gitsem, ne yapsam meselesi değil. Artık tat vermemesi.Belki de yalnızlık meselesi.

Neyse gerçekler böyleyse, biraz da hayal diyeyim. Bu sefer hayalimde tatili doğa içinde geçirebileceğim, İsveç'ten bir köy evi var. Türkiye'de hiç mi köy evi yok diyeceksiniz. Haklısınız var; ama burası sıcak, çok sıcak.

K: http://www.myscandinavianhome.com/









Summer at Swedish Cottage - İsveç'ten Bir Köy Evi Summer at Swedish Cottage - İsveç'ten Bir Köy Evi Reviewed by Arzu Pınar on 6/26/2016 Rating: 5

3 yorum

Handan dedi ki...

Bizimkileri ikna edemiyorum ama Hollanda'da Giethoorn benim hayalim. Yazın deniz peşinde koşan erkeklerim yüzünden henüz ayarlayamadım ama bir gün mutlaka gitmek istiyorum. Senin de hoşuna gidebilir sanki :)

sahika dedi ki...

İçim açıldı! Karadeniz ve yayla evlerini tavsiye edebilirim. Hem tatil yerlerinin bohemliğinden uzak, hem serin hem çok güzel :)

Arzu Pınar dedi ki...

Google'dan baktım Giethoorn'a. Masal gibiymiş. İnşallah ikimize de görmek nasip olur.

Karadeniz'in serinliği ve yayla evleri çok çekiyor. Ama oralara tek gitmeye çekiniyorum. Birlikte plan yaptığımız arkadaşlar olursa, belki.