A LOFT FROM SWEDEN & TEK KİŞİLİK EVLER


Bir evde, tek bir kişinin yaşadığını nasıl anlarsınız? Koltuk takımları yerine bir kanepe veya az sayıda oturma ünitesi varsa tabi ki. ''Daha küçük olur'' gibi argümanlar geçerli olmayabilir. Kişinin zevk ve maddi durumuna göre, evi büyük olabilir. Ancak tek kişinin yaşadığı daireler, aile evlerine göre çok farklıdır. Nereden mi biliyorum? Kendimden.

İsveç'te, daha öncesinde bira fabrikası olan bir binayı, apartmana dönüştürülerek, yapılan bu daire de, bir kişilik evlerin tipik bir örneği. 46 metrekare gayet efektif değerlendirilmiş. Hatta evde boş alanlar bile kalmış. Tıka basa dolu evlerin,  insanı boğan havasının önüne geçilmiş.  Evin en dar alanı yatak odası, ancak camlı iki yana açılan kapıyla, hem yerden çok akıllıca tasarruf edilmiş, hem de ortama modern bir hava katılmış. Her ne kadar çift kişilik yatak konmuşsa da, bu sizi yanıltmasın. Salonda ikinci bir koltuk konacak kadar yer var, ancak belli ki tercih edilmemiş.










A LOFT FROM SWEDEN & TEK KİŞİLİK EVLER A LOFT FROM SWEDEN & TEK KİŞİLİK EVLER Reviewed by Arzu Pınar on 8/19/2017 Rating: 5

1 yorum

Dönüşü Olmayan Orman dedi ki...

İskandinav tavırlı bu eve bavulumu alıp yerleşebilirim. Minimalizimi savunan birey için 46 m2'lik bu mekan büyük bile sayılır. Beğendim. (: