31 Ocak 2014 Cuma

Quality & Kaliteli Görünüm


Bu fotoğraflara bakıp, 'sen de kaliteli görmemişsin' diyenler olabilir.Nedense ahşap, sadece ancak stil sahibi mobilyalar bende kalite, hatta lüks çağrışımı yapıyor. Mekanın büyüklüğü veya harcanan paradan ziyade, ince bir zevkin yansıtıldığı ve de tıka basa, her şeyi sergilemek istercesine doldurulmayan, belli bir ağırbaşlılığa sahip olan evler...Hele bir de şöminesi de oldu mu.


30 Ocak 2014 Perşembe

Anthropologie

Eğitim için New York'a gitmiştim. İş hayatına ara vermek, tekrar öğrenci olmak ve benim için yeniliklerle dolu bir şehirde yaşamak hayatımda harika bir dönemdi. Sonra geri döndüm ve beni hiç te yeniliklerle kucaklamayan şehrime İstanbul'a.Geçmişe özlemle zaman kaybetmek istemesem de, ne zaman içimdeki coşkuda azalma olsa, şehir dar ve gri gelmeye başlasa New York günlerini anımsatacak fotoğaflara bakıyorum. Şu anda karlar altında New York. Dondurucu soğuk ancak iki ay içinde bahar gelecek, Central Park yeşillenecek, her daim çok meşgul insanları ellerinde kahve, ayaklarında flip flop,   sokaklarında hızlı hızlı yürüyecekler. Şehrin keyfini benim olduğum gibi öğrenciler sürecek belki de. Ders aralarındaki zamanda sokaklarında yürüyecek, sevdiği mağazaları dolaşacak. İşte bu  mağazalardan birisiydi Annthropologie. Kadın giyim ve aksesuarlarının yanı sıra ev ürünleri de var. Sık sık dolaştım, ancak paraya kıyıp, bir şey almadığıma şimdi pişmanım. Hatta Amerika'ya gidecek olan bir arkadaşıma sipariş bile verebilirim, ancak kimseye bir şeyler taşıttırmayayım, iş çıkarmayayım diye söyleyemedim henüz. Bugün instagramda takip etmeye başladım Anthropogie'yi. Harika ürünleri var. (Yine gri günlerden birisi olmalı ki ah NY, ah Anthropogie diye başlamışım).



Çok beğendim, çok.
Jardin Des Plantes Pedestal BowlJardin Des Plantes SpoonJardin Des Plantes Tea Set
Reise CurtainBlue Point Table RunnerLulu Candle
Luang RugCushioned Woodwork ChairCrystal Pendant Lamp
Precious Stone FrameArga Sheet Set

#Omaha #Anthropologie
http://www.anthropologie.com/

29 Ocak 2014 Çarşamba

My Paradissi


My Paradissi de takip ettiğim bir blog. Aşağıdaki paylaşımlar da Pinterest'teki sayfasından. Genelde Yunan ve Ege stilindeki evleri paylaşıyor blogunda. Pinterest'teki kolajlardaysa İskandinav stili ve beyaz renkler ağırlıkta. Dikkatimi çekmesine şaşmamalı.

http://www.pinterest.com/myparadissi/

Old factory renovated into home by Paola NavoneChoose the right lighting fixtures for your bedroom style | My Paradissi
Putting together the house of my dreams by My ParadissiA style board collage of my favorite interiors with a colorful industrial vibe as a single dream home inspiration.Serene neutral apartment in Copenhagen © Heidi Lerkenfeldt for Elle Decor UK

27 Ocak 2014 Pazartesi

White House & Beyaz Ev

Bu beyaz ev Danimarka'da bir yazlık. Aslında benim kışlık evim de olabilir.Beyaz ve ahşabın uyumuyla, sadeliğini çok beğendim.

john lassen og joanna suder / sommerhuset ved vesterhavetjohn lassen og joanna suder / sommerhuset ved vesterhavet
john lassen og joanna suder / sommerhuset ved vesterhavet
http://ideasgn.com/interiors/danish-summer-house-john-lassen/

15 Ocak 2014 Çarşamba

House with Cats & Kedili Evler


Bu da benim kedim Tarçın.Evinin fotoğraflarını hiç paylaşmıyorsun diyenler oluyordu. Güzel fotoğraf çekemediğimden. Genelde beyaz ağırlıklı ve az mobilyalı bir evim var. Salonda beyaz kanepeler, mavinin tonlarında halı, turuncu kadife yastıklar. Ne salonda, ne oturma odasında orta sehpam yok. Hiç bir şeye çarpmadan,  rahat dolaşayım istedim. Evin en tatlı turuncusu ve olmazsa olmazı da Tarçın.

Kedili her ev eğlenceli aslında.


Kitty hammock - oh my god stop.siamese kittyCatKitten
.


13 Ocak 2014 Pazartesi

Indigo and Tones of Blue & İndigo ve Koyu Mavinin Tonları

studio jakeblue wallblue wallI like the frame on the walls with pictures dispersed between both with room for more as you get more.Blue wall with letters (the word 'kiss') #dining #room
Görünce çok beğeniyorum ancak evde koyu renk duvarlar ister miydim bilmiyorum. Özellikle lacivertin asaleti var, ortama derinlik katıyor. Ancak süreklilik halinde karamsarlık ta verebilir. Belki küçük bir odayı veya bir odanın tek duvarını İndigo, lacivert tonlarında yapabilirdim.