30 Eylül 2014 Salı

London Design Festival

Bu yıl 12.'si düzenlenen Londra Tasarım Festivali'nden kısa filmler. Bilgi almak için http://www.londondesignfestival.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.




Bette Midler's House - Evi



Bette Midler'i komedi filmlerinden ve neşeli kahkasından tanıyoruz. New York'daki, Central Park manzaralı bu evini gördükten sonra, ne kadar harika bir yerde yaşadığıyla hafızamda olacak.










Video: Bette Midler tells AD about her passion for rebuilding community gardens Tour eight amazing community gardens transformed by Bette Midler’s New York Restoration ProjectOn 12 bucolic acres in the Hamptons, architect Peter Marino cultivates his own enchanting EdenGisele Bündchen and Tom Brady commune with family and nature in a welcoming, eco-conscious Los Angeles residence far removed from the bright lights of the runway and the gridironFind out how to make your house more green—and ...

Video: Bette Midler tells AD about her passion for rebuilding community gardens Tour eight amazing community gardens transformed by Bette Midler’s New York Restoration ProjectOn 12 bucolic acres in the Hamptons, architect Peter Marino cultivates his own enchanting EdenGisele Bündchen and Tom Brady commune with family and nature in a welcoming, eco-conscious Los Angeles residence far removed from the bright lights of the runway and the gridironFind out how to make your house more green—and ...Bette Midler Shows off Her Manhattan Abode// french country style decorVideo: Bette Midler tells AD about her passion for rebuilding community gardens Tour eight amazing community gardens transformed by Bette Midler’s New York Restoration ProjectOn 12 bucolic acres in the Hamptons, architect Peter Marino cultivates his own enchanting EdenGisele Bündchen and Tom Brady commune with family and nature in a welcoming, eco-conscious Los Angeles residence far removed from the bright lights of the runway and the gridironFind out how to make your house more green—and ...

28 Eylül 2014 Pazar

Why do I love Scandinavian Homes? İskandinav Evlerini Neden mi Seviyorum?

Çünkü boş, sade ve düzenliler. İnsana nefes alacak alan bırakıyorlar. Hoş bir dinginlik hissi, hatta sorunsuzluk hali. Hava atmaya prim veren bir görgüsüzlük barındırmıyor içinde. Basitlik ve kalite bir arada. Işığı kucaklıyor, aydınlığı seviyor. Tasarımın hakkını veriyor.

Scan_83-1_hvit

Omkledningsrom_Vinkelveien21colour theme is gorg. Archictect/artist, Milan Stevanovic's realistic rendering of an imaginary Scandinavian interior
Terrace_stylizimo_2

http://www.79ideas.org/

http://stylizimoblog.com/

Black - White, Siyah ve Beyaz

İstanbul'da yaşıyorsanız, kentsel dönüşüm hayatınıza bir şekilde dokunmuş olmalı. Bizim de evi yenilememiz gerekecek yakında, ancak o zaman gelene kadar, çevremizdeki inşaat seslerinden hayat yeteri kadar kabusa dönmüş durumda. Sadece Pazarları duruyorlar. Bu yağmurlu gün de, İstanbul'un yenilenirken, kabalaşan ve çirkinleşen yapısallaşmasına ara veren Pazarlardan birisi. Evdeyim ve arada geçen arabalarla beraber kuşların ötüşü duyuluyor sadece. Yine de hava kapalı, puslu, hüzünlü gibi. Bugün siyahla, beyaz gibi. İnşaat gürültüsünün olmaması iyi, ncak yaz geride kaldı. Hayat gibi bir gün, tatlısıyla, tuzlusu, iyisiyle, kötüsü bir arada. Siyahla beyaz gibi.

Evde de muhteşem durmuyor mu, zıtların beraberliği?reading cornerliving roomBeautiful Bathroom InspirationHome of photographer and interior designer Benedikte Uglande photographed by Anna Kern, via Skona Hem

26 Eylül 2014 Cuma

Pottery Barn

Ülkemizde satışı olmayan Pottery Barn, en çok beğendiğim mobilya mağazalarından birisi. Kimbilir, belki bir gün gelirler. Ancak gelirlerse de Crate and Barrel gibi pahalı olabilir maalesef.






22 Eylül 2014 Pazartesi

A blogger's home is ready for the autumn - Sonbahar Evi


Kanadalı bir blogger olan Craftberrybush ın evi benim de zevkime çok uygun. Üstelik küçük değişikliklerle evin havasını tamamen değiştirmek ve mevsimlere uydurmak da mümkün. Mavili beyazlı bu yaz evi, bakın sonbahara nasıl hazırlanmış.





21 Eylül 2014 Pazar

Buddha Doddles

Toki yaratıcılığının ötesine ne zaman geçeceğiz ve bizden de bu tip güzel işler çıkmaya başlayacak merak ediyorum. Belki biz bloggerlar, yan iş olarak içerik ürettiğimizden dolayı yazmaya, çizmeye, dikmeye fazla zamanımız kalmıyor. Örneğin ben burada beğendiğim evlerin fotoğraflarını paylaşıyorum. Yurt dışında bazı siteler var takip ettiğim, sadece kendi kombinasyonlarını koyuyorlar bloglarına ki, çok yaratıcı ve ilham vericiler. Neyse elmayla armutu karşılaştırmayayım, bu kadarına zor zaman ayırabiliyorum.

Buddha Doddles da yaratıcı, yararlı, insanın içini açan, ruhunu aydınlatan bir site. Hele ki meditasyonla, uzak doğu bilgeliğiyle ilgileniyorsanız. Aydınlanmayla ilgili sözleri ve felsefeyi, sevimli karikatürlerle her gün posta kutunuza ulaştırıyorlar. İsterseniz evinizi de bu güzel sözler ve karikatürlerle dekore edebiliyorsunuz. Çok beğendim. Zaman zaman Mevlana'nın, dünyada bilinen ismiyle Rumi'nin de sözlerini paylaşıyorlar.

http://www.buddhadoodles.com/







Yaratıcısı Molly.






10 Eylül 2014 Çarşamba

Little Ones & Büyüyüp, Okullu Oldular

Mini-topknot.Facebook'tan pek çok arkadaşımın çocuklarının bu yıl ilkokula başladığını takip ettim. Gerçekten çok güzel bir heyecan. Bebeklerinin büyüdüğünü ve okullu olduğunu görmek. Her birine, sizlerin de çocuklarınıza başarılar ve okul yıllarında güzel dostluklar dilerim.

chalkboard wall with little frames
possible room idearoom-within-a-room for kids with chalkboard walls#kids room