31 Aralık 2014 Çarşamba

Spanish Style Bungalow - İspanyol Stili Ev

Umarım yılbaşı akşamınız, sevdiklerinizle ve harika geçmiştir. Ben kuzenime gittim ve eşinin yaptığı neredeyse binbir çeşit yemeği yiyerek, yeğenlerime sarılarak geçirdim dün akşamı. Bugüneyse hala dolu mideyle başlıyorum. Dışarıda hava felaket ve ben sanırım tüm günümü evde geçireceğim. Dekorasyon bloglarını dolaşmak için zamanım olacak.

Güne Instagram ve Ruemag'la başladım. Sinema dekorasyonları yapan ve California'da yaşayan Egan Gauntt'un evine yer vermişler. İspanyol mimarisindaki bu evin ışığı, kullanılan renklerin uyumu, aşırıya kaçılmaması, parkeleri ve  kapısını çok beğendim.







Happy, Sparkling Year - Harika, Işıltılı Yeni Bir Yıl Dileklerimle

2015 yeni fırsatlar, güzel sürprizler, keyifli anlar ve mutlulukla dolu olsun.
Sevdiklerinizle, harika, ışıltılı bir yıl dilerim.






29 Aralık 2014 Pazartesi

Last Weekly Blog of 2014 - 2014'ün Son Blog Tanıtımı

Beğendiğim ve takip ettiğim blogları ara ara Usta Giremez'de tanıtıyorum. Bu yılın son blogu da My Deco Love . Sadece blogun adı İngilizce. Yazıları Türkçe olduğundan rahatlıkla takip edebilirsiniz. Bütçe dostu dekorasyon tüyoları, alışveriş listeleri gibi faydalı bilgiler paylaşıyor ve zevkli fotoğraflara yer veriyor.






28 Aralık 2014 Pazar

Holiday Windows in New York City - New York'tan Mağaza Vitrinleri

Soğuk olmasına rağmen, yeni yıl zamanı New York'ta bir başka güzel. Gördüğüm en büyük yılbaşı ağaçları, birbirinden yaratıcı mağaza vitrinleriyle yılın bu zamanı New York'u çok özledim.

Not: Bizde de bazı mağazalar yeni yıl konseptini vitrinlerine taşıdılar. Ancak aradaki fark, bizde vitrinlere kar yağdırılırken, orada sanat yapıyor olmaları.

Macy's



Bloomingdale's



Saks Fifth Avenue

Tiffany&Co


Henri Bendel


27 Aralık 2014 Cumartesi

Tilda Dolls - Tilda Bebekleri



Hadi itiraf edelim; bebekler hala hoşumuza gidiyor değil mi? Yılbaşı süsleri veya varsa çocuğumuz veya sevdiklerimizin kızlarına hediye bahanesiyle sizler de ara ara oyuncak dükkanlarını dolaşıp, bebeklere bakar mısınız?

Benim ilgim Barbieler veya diğer oyuncaklara değil de, Hello Kitty mağazasındakiler, porselen biblolar veya aşağıdaki gibi kumaşten el yapımı olanlara.

Pinterest'te Tilda yazarak arayınca birbirinden keyifli bu bebeklerden karşınıza çıkıyor. Çok yakında hobi olarak da yayılabilir kendi zevkimize göre bu bebeklerden yapmak. Güzel bir yılbaşı hediyesi de olabilir. Tabi kadınlara.








Frucecilie

Frucecilie de Instagram'dan takip ettiğim, paylaştığı fotoğraflarla hayatına konuk olduğum birisi. Aslında tanışmıyoruz, ancak masal dünyasına benzettiğim pembeli, eflatunlu evi ruhunun da kapılarını aralıyor. Çekik gözlü kızı da, kendisi de, evi de çok tatlılar.

 http://instagram.com/frucecilie/








26 Aralık 2014 Cuma

Clean Look with Grey - Sakinleştirici Gri

Evlerin görünümünü ofise çevirmemesi için griyi dikkatli kullanmak gerekiyor.
Hoş bir çizgi yakalandığında ise; temiz, sakin, cool bir hava katıyor eve.
Beyaz kanepe üzerindeki gri yastıkları da, gri ekoseli koltuklar da çok
hoşuma gitti.


25 Aralık 2014 Perşembe

Christmas at Scandinavian House - Beyaz İskandinav Evi

Ne zamandır, şöyle keyifle İskandinav evlerini işlememiştim. Takip ettiğim bloglardan Stylizimo'nun evsahibi taşınmış. Yeni evini harika döşemiş, bayıldım.







17 Aralık 2014 Çarşamba

Festive Decoration - Yılbaşının Rengi Kırmızı

Kırmızının en çok yakıştığı yerlerden birisi yılbaşı dekorları. Kırmızı süslerle donanmış yılbaşı ağacından, masa dekorasyonuna olduğu her yere canlılık ve neşe getiriyor.

Bu yıl için planım; evi sade tutarak; çok hoş bir masa hazırlamak ve yeni yılın ilk gününün, ilk kahvaltısını da kırmızılar içinde yapmak.