24 Ocak 2015 Cumartesi

Amazing Aiken House & Garden

Aiken House & Garden yurtdışında takipçisi çok fazla, evi ve bahçesinin fotoğraflarından iki de kitap yayınlamış, Kanada'dan Carolyn'in blogu. Ne diyeyim, fazla söze hacet yok.










23 Ocak 2015 Cuma

Romantic and Vintage - Nostalji Günü

Bugün için aklımda başka bir konu vardı; ancak Aiken House&Gardens blogunda bu fotoğrafları görünce paylaşmak istedim. Anne evinin sıcaklığını, genç kızlık dönemindeki ilk aşkların romantizmini hatırlattı bana. Arada İskandinav, sade ve modern evlerden, geçmişin nakışlı, çiçek desenli, klasik çizgisine dönmek de fena olmuyor.

Bu arada bu evin sahibi Carolyn Kanada'da yaşıyor. Okul sıralarında başlayan aşkıyla evlenmiş. 7 çocukları ve 9 torunları olmuş. Blogunda yayınladığı fotoğraflardan iki de kitap çıkarmış, amazon.com üzerinden satın alabilirsiniz.Evi, manzarası bütünüyle muhteşem. Görünce bana hak vereceksiniz.











15 Ocak 2015 Perşembe

Tilda Dolls - Hadi Bebek Yapalım



Eskiden elişleri çok yaygındı. Annemin ördüğü kazakları giyerdim, dantel de yapardı. Kadınlar nakış, dikişten anlarlardı. Şimdi zaman az, hazıra da alıştık; pek fazla bir şey yapamıyoruz. Bir ara ahşap boyama kursuna gitmiştim. Lisedeyken ebru yapmıştık. Ancak boş vakitlerimde okumak, yazmak, bloglar ve film izlemekten başka bir şey yaptığım yok. Yalnız şu Tilda bebekleri, ellerimi kullanarak, bir şeyler yaratma isteği uyandırdılar bende. Çeşitli kumaşlardan elbiselerini yapıp, saçlarını tek tek örmek...Sabır istiyor. Ancak keyifli de.Videoda nasıl yapıldığını görebilirsiniz.






10 Ocak 2015 Cumartesi

Weekend - Haftasonu Nereye Kaçmak İstersiniz?

Benim tercihim şehir dışında, trafik ve insan gürültüsünden uzak, doğa içinde; ancak bungalow, köy evinin ötesinde, rahat da edip; keyif çatabileceğim bir yerden yana olurdu kesin.





Kaynak: http://www.contemporaryhotels.com.au/hawkesbury-river/fisherman-s-point

4 Ocak 2015 Pazar

Modern Lofts - Perdesiz Evler

New York'dan modern loftlar. İlk baştaki Sofia Coppola'nın yeni satılan evi. Fiyatını araştırmadım. New York'ta böyle bir daire çok pahalı olmalı. Perde olmaması ilginç değil mi? Yine de evin sadeliği ve kullanılan renkler hoşuma gitti. Yemek masasının altındaki halıyı yabancı yayınlarda sık sık görüyorum. Burada benzerini görürsem almak istiyorum.

En alttaki fotoğrafın da penceresinin yuvarlaklığı ilgimi çekti. Küçük bir farklılıkla tüm eve ne kadar hoş bir hava katabiliyorsunuz değil mi? Ve tabi böyle bir pencerenin de perdesiz kullanılması şartıyla.

 Kaynak Pinterest.

Sofia Coppola NYC-I wishGutting a Sad NYC Loft and Turning it Into a Jewel Box - Featured Projects - Curbed National

3 Ocak 2015 Cumartesi

My All Time Favorite Apartment - En Beğendiğim Ev


Genelde koyu renk duvar ve klasik bir doku tarzım değildir. Beyaz, sade İskandinav evlerine bayılırım. Ancak bu evi gördüğümde, çarpıldım diyebilirim. Salonundan, yatak odasına şimdiye kadar en çok beğendiğim ev oldu. Salonun derin mavisini, diğer odaların aydınlığıyla çok iyi dengelemişler. Hem klasik objelere yer verilirken, modern de kalmak başarılmış.  Avustralya Sidney'de deniz manzarasıyla, 1930'lerde yapılan tarihi bir bina içinde, ancak zamanın da,  modanın da ötesinde bir duruşu var. The Darling Point Pad isimli bu daire aslında bir otel olarak kullanılıyor. En az 5 gece tutabilirsiniz ve geceliği 1800 USD. Contemporary Hotels kiralıyor.




2 Ocak 2015 Cuma

Look at the windows - Camlara bakın

Yüksek tavan, camların yuvarlaklığı, kullanılan renklerle birlikte
 tam da yaşamak istediğim odalar.