28 Mart 2015 Cumartesi

Airy Kitchens - Havadar Mutfaklar

Mutfaklarda yer-gök dolap olması, eğer büyük bir alan yoksa, üstümüzde nasıl bir baskı yapıyor kimbilir? En az yemek yapanımızın bile her gün belli bir zamanı mutfakta geçiyor. Dolu dolaplar, sıkışıklık vs farkına varmasak bile, bilinçaltımızda bir his oluşturuyor. Bundan dolayı acaba azla yaşamayı öğrenip, hiç kullanmadığımız tabak-çanakları elden çıkarıp; mutfaklardaki üst dolaplardan kurtulsak mı acaba diye düşünmeye başladım. Açık raflar hoşuma gidiyordu, şimdi onlar bile olmasın, az dolap-az eşya olsun fikrine daha sıcağım. Siz ne dersiniz?





21 Mart 2015 Cumartesi

Flowers from Aiken House & Garden - Aiken Evi'nden Çiçekler

Martın sonuna yaklaşmamıza rağmen, havalar gittkçe daha da soğuyor. Evi bahar çiçekleriyle ve açık renklerle donatmak istesem de, bahar kendisini biraz daha bekletecek sanırım. Yine de ben bugün de blogda çiçeklere yer vermek istedim. Aiken House & Garden'ın müthiş evini paylaşmıştım daha önce. Muhteşem bakımlı ve büyük bir bahçesi de var. Ona başka bir gün, ayrıca yer vereceğim. Bugün de evinin çeşitli köşelerinden çiçeklerle güne başladım.

Gününüz bahar kadar güzel geçsin.




16 Mart 2015 Pazartesi

A Dublex from Sweden - İsveç'ten Bir Dubleks

Bu dubleks ev İsveç'ten. Salonu, kütüphanesi, banyosu harika değil mi?








13 Mart 2015 Cuma

A Beach House From Australia - Bu Evde Her Mevsim Yaz

Avustralya'da yaşayan Sarah'ın evi yazlık gibi döşenmiş. Beyazlar, kumsal ve denize dair aksesuarlarla, yaz- kış bu ferah evde yaşıyor. Sizi bilmem ancak benim için yazlık artık fazlasıyla lüks. Hem ikinci bir evin bakımı, şusu, busuyla tek başıma uğraşması zor. Hem kısa süren tatilleri aynı yerde geçirmek yerine, gitmediğim yerleri görmeyi daha fazla seviyorum. Ancak yazlık dekorasyonları öylesine çekici ki; isteyen evini neden yazlık gibi döşemesin diye de düşünmeye başladım.

Bu sevimli evin devamını görmek isterseniz  http://abeachcottage.com/   adresine bakabilirsiniz.








Spring Flowers & Bahar Çiçeklerle Güzel

Bugün Bauhaus'tan orkide ve adını bilmediğim, çok güzel turuncu çiçeklerden aldım. Eve döndüğümde, keşke o beğendiğim ikinci orkideyi de alsaymışım dedim kendi kendime. Çiçekler hayatınıza da, evinize de baharı getirmek için birebir gerçekten.



6 Mart 2015 Cuma

New Trend: Persian Rugs in the Bathroom - Banyolarda Yeni Trend

Yurtdışında banyoya İran halısı koymak trend olmuş durumda.Biz kendi, Türk halılarımızı mı tercih ederiz, eskisi gibi altı kaymayan banyo halılarıyla mı idare ederiz bilmiyorum, ancak bu yeni trend hoşuma da gitti.

Kaynak: http://www.domainehome.com/








1 Mart 2015 Pazar

Moon Party - Ay Partisi


Eski zamanlarda, kadınlar ayda bir toplanarak; bir çember oluşturur, birbirleriyle sırlarını paylaşırlarmış. Ay haleri, çektikleri zorluklar, bir canlıya hayat vermek, doğum yapmak, kadın olmak ve hayatları hakkında konuşurlarmış. Kadın olmayı onurlandırırlarmışlar. Sihirli, gizemli, ay buluşmalarıymış.

Modern zamanlarda bu adet de unutulmuş. Oysa çok güzel değil mi? Buradan mı esinlenmişler bilmiyorum, ama http://www.designlovefest.com/ adresinde bulduğum bu fotoğraflarda, her bir ayrıntıya verilen özen ve konsept çok hoşuma gitti. Kadın kadına, çok güzel bir davet düzenlemişler, adını da Ay Partisi koymuşlar.