29 Nisan 2015 Çarşamba

L.A. Home with Neutral Style - Dünya Evleri


 Lizzie Garrett Mettler, L.A.'deki evinde feminen ve eril unsurları bir araya getiren, rahat ve içinde yaşaması hoş bir atmosfer oluşturmuş.



Kaynak: https://www.onekingslane.com/

23 Nisan 2015 Perşembe

Blog Lovely Pepa

Lovely Pepa ağırlıklı olarak bir moda blogu. İspanya'da yaşayan Alexandra Pereira'nın hoşuma giden stili, gezileri ve keyifli yaşamından enstanteneler var. Ziyaret etmek isterseniz adresi http://lovely-pepa.com/

Eğer Barcelona'ya yolumuz düşerse, bizlere W Hotel'i öneriyor. İlk fotoğraf ve deniz manzarası bu otelden. Diğerleri Lovely Pepa'nın genç evinden.







19 Nisan 2015 Pazar

Donna Karan's Home - Manhattan'da Dingin Uzak Doğu Esintisi

Modacı Donna Karan'ın New York'ta, Manhattan'daki evi tam anlamıyla harika. Siyah ve beyaz renklerinin kullanıldığı, orkidelerin renklendirdiği ev Uzak Doğu ve zenin dinginliğini yansıtıyor.





8 Nisan 2015 Çarşamba

2015 Spring Trends - Bahar Trendleri

2015'e bu yılın rengi marsala olacak açıklamasıyla başlasak da, en azından çevremde bu trendin yayıldığını söyleyemeyeceğim. Bundan dolayı bu sefer otoriteleri takip etmek yerine, trendleri ben derledim.

Usta Giremez'e göre 2015 Bahar Dekorasyon Trendleri:

- Marsala mı dediniz? Derin maviyi, yeşille beraber kullanmak yaygınlaşıyor. Özellikle de zeytin yeşili ve doğal tonlarla.


- Hem bakır,  hem de geometrik tasarımlar yükselişte. Aydınlatma da stilin ve dekorasyonun önemli bir parçası artık.


- Bu tarz halılar Kuzey Avrupa evlerinde çok yaygın. Aşağıdaki fotoğrafsa New York'taki bir evden. Seneye bize de geleceğini düşünüyorum. Evlerde görülmeye başlanan diğer bir trendse, büyük yapraklı, tropik görünümlü yeşil bitkiler.



- Okul yıllarınızdaki kara tahtaları özlemiş miydiniz? Koca bir duvarı kaplamanıza gerek yok, bir kapının arkası veya küçük bir kara tahta bile eve ayrı bir hava katıyor.


- Galeri gibi evler. Büyük bir resim asabilir, bir duvarı çeşitli boyutlardaki resimlerle kaplayabilirsiniz. Çiçek desenlerini sevdiğim bu örnek ressam Thomas Darnell'den.


- Doğal tekstil, biraz da etnik unsurlar. Özellikle de rustik, ahşap masalar. Hatta o masaları plastik, endüstriyel sandalyelerle kombinlemek.

- Bizde Cihangir evlerinde vardır böyle yerler. Fayans, labirent ve parkelerden çok daha kişilikli duruyor.



6 Nisan 2015 Pazartesi

European Inspired L.A. Home - Zevkli Bir Ev

Sasha Alexander takip ettiğim bir aktrist değil, ancak dekorasyon zevkini beğendiğimden dikkatimi çekti. Los Angelas'ta Avrupa mimarisinden çizgiler taşıyan bu abartıya kaçmayan, herşeyin yerli yerinde olduğu evi istemeyen var mı?












Kaynak: http://www.domainehome.com