28 Temmuz 2015 Salı

Serenity - Dingin ve Huzurlu


Ne kadar dingin bir ortamı var, değil mi? Yazılarımı burada yazmak, hatta tüm çalışmalarımı bile burada yapmayı isterdim.





Kaynak: The french tangerine

24 Temmuz 2015 Cuma

Keyifli Bahçeler




Yaz aylarının en sevdiğim yanı, açık havadaki bahçe keyfi. Gündüzleri, sıcaktan bunalmadan, gölge yerlerde kitap okumanın; akşamları dostlarla bir yemekte buluşmanın, bazen de bir hamağa uzanıp, hafifçe kestirmenin  keyfi müthiş. Dört duvar arasına girmeden, yıldızları izleyebilmek, esen rüzgarı teninde hissetmek. Bahçe veya balkonları zevkimize göre; çiçekler, fenerler ve çeşit çeşit bahçe ürünleriyle süslemek.
Eğer siz de benim gibi açıkhavadan keyif alıyor ve bahçe dekorasyonuyla ilgileniyorsanız Kliksa'nın sayfasına uğrayabilirsiniz. Pamuk kanvas, gökkuşağı rengindeki hamağı çok sevdim. Katlanır sandalyeler çok pratik, seramik ve metal saksılar tam benim tarzım.  En renkli bahçe ürünlerini bulabilirsiniz, fiyatları da çok uygun.

Fotoğraflarını gördüğünüz ürünler için şu linki ziyaret edebilirsiniz.  http://www.kliksa.com/urunler/bahce/13031

23 Temmuz 2015 Perşembe

Designed by Karen Akers - Sahil Evinde Maskülen Renkler

Karen Akers tarafından dekore edilen, Avustralya'daki bu yazlık evini çok beğendim. Alışık olduğumuz beyaz ve yazla özdeşleşen mavi, turkuaz ve mercanların dışında, maskülen renklerin kullanımı ve tüm odalardaki stil bütünlüğünün çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Böyle bir ev isterdim.









Kaynak: http://www.karenakers.com.au/

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Bath Design Ideas - Modern Banyolar


Banyonuzu yenilemeyi düşünüyorsanız, mermer kullanmayı ciddi bir şekilde düşünebilirsiniz. Özellikle yurt dışında çok yayıldı. Temiz bir görünüm verdiği kesin. Trend olmasına rağman
ben yine de renkli ve modern banyoları daha çok seviyorum.


19 Temmuz 2015 Pazar

Found at Anthropologie - Temizlik Zamanı


Geçende gidip, süpürge aldım ve evi bir güzel süpürdüm. Plastik veya suni malzemelerden değil, bildiğimiz samandan, geleneksel tarzda. Aslında bayağı da pahalı geldi. Artık süpürge yapıcılar çok azalmış, özellikle İstanbul'da. Böyle olunca süpürgelerin fiyatı da yükselmiş. Ancak evi süpürmek sadece temizlemekle kalmıyor, feng shui gibi öğretilerde enerji temizliği için de öneriliyor. Köşelere tuz koymak, sirkeyle temizlemek, tütsü yakmak gibi şeyleri de deneyebilirsiniz (eğer inanıyorsanız.).

Bu süpürge ve fırçaları Anthropologie'de buldum. Harikalar, değil mi?








18 Temmuz 2015 Cumartesi

Gorgeous Mediterranean - Muhteşem Akdeniz Esintisi



Fotoğraflar komşu ülkeden takip ettiğim bir blog olan My Paradissi'den. Bu aralar evin içine veya balkona koyabileceğim zeytin ağacı fidanı aradığımdan, özellikle ilgimi çekti sanırım. Zeytinin dingin yeşiline ve ağacın doğal dokusuna bayılıyorum. Akdeniz stilini de, dalgaların beyazını, denizin mavisi ve ağaçların yeşilliğiyle bir araya getiren, insanı dinlendiren tarzından dolayı sadece yazlıklarda değil; yaz-kış kullanabilirim. Akdeniz diyince akla sadece beyaz gelmemeli. Özellikle taş evler, terracota ve mozaikler, kapı ve pencerelerdeki üzüm salkımlarının eşlik ettiği ferforjeler de bu stilin parçaları.