29 Kasım 2015 Pazar

One Morning with Eye Swoon - Eye Swoon'la Bir Sabah


Özellikle Instagram'da ünlü yıldızlar yerine, bloggerlar ve tasarımcıları takip etmeyi daha çok seviyorum. Eye Swoon da bunlardan birisi. Çok beğendiğim bir stili var. Yemek tarifleriyle beraber, masa süslemeleri de çok hoş.  http://eye-swoon.com/ adresinde görebilirsiniz. Ben bugün, kendi evinden görüntülerle bir sabahını sizlerle paylaşmak istedim.





21 Kasım 2015 Cumartesi

Celebration Holiday - Yılbaşı Hediye Paketleri


Mağazalarda Noel Babalar ve çam ağaçları görünmeye başlamışken, ben de yeni yılla ilgili ilk blog yazısını yayınlıyorum. Evi henüz süslemedim. O kadar çok işim var ki; ağacı çıkarır mıyım, onu bile bilmiyorum. Ağaç süslemeyi seviyorum, kedim Tarçın'ın tek tek topları aşağıya indirip, kanepenin altına saklamasını, ışıklarının bir yanıp, bir sönmesini. Tek sorun, yılbaşının ardından onu tekrar toplaması. Ondan dolayı gözümde büyümüyor dersem, doğru olmaz. Kapıma yılbaşı süsünü asıp, evin bir kaç yerine de keyifli yeni yıl bibloları koyacağım kesin ama. Yeni yılın ilk yayını da; küçük, sevimli hediye paketleri olsun. İçlerine dilerseniz kurabiye, dilerseniz de küçük hediyelerinizi doldurabilirsiniz.Ayrıca hayal gücünüzü sadece çuval veya hediye kutusu veya sepetleriyle sınırlamanıza da gerek yok. Buyrun, çeşit çeşit alternatifler.






16 Kasım 2015 Pazartesi

Dreamy Bathrooms - Banyo Keyfi


Banyosu ve mutfağı yenilenmiş evleri çok beğeniyorum. Klasiğin ötesinde, stil katılmış; duvar kağıdından, ahşaba farklı malzemeler kullanılmış, özellikle de siyaha yer verilmişse.





15 Kasım 2015 Pazar

Rose Cottage - Yerlere Dikkat


House of Turquoise'da gördüğüm, Arkansas'taki bu evin yerlerini ve duvarlarını yapmak oldukça uzun bir zaman ve efor gerektirmiş. Ancak bana göre kesinlikle değmiş. Masalsı, zamanın ötesinde bir havası var bu evin.Cathy Collins'in sahibi olduğu, kiralık olarak da tutabileceğiniz bu ev Viktorya stilinde.


13 Kasım 2015 Cuma

Wi-Fi Donanımlı Büyücüler Artık Evimizde

Türkiye’nin ilk tam Wi-Fi donanımlı Wizard ürün serisi satışa sunuldu

1945 yılında, İtalya'da kurulan Candy Group’un bünyesinde bulunan lider ev aletleri üreticisi Hoover, ilk tam Wi-Fi donanımlı beyaz eşya serisi Wizard ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Wizard serisi ile kullanıcılar, çamaşır ve bulaşık makinelerini, fırınlarını, davlumbazlarını, ocaklarını ve buzdolaplarını uzaktan kontrol edebilecek.

Ofisinizde çalışırken fırını önceden ısıtmak, köpeğinizi dolaştırırken çamaşır makinesini çalıştırmak, spor salonundayken bulaşıkları yıkamak Hoover’in Wizard serisi ile artık mümkün. Ayrıntılı bilgi için http://www.hoover.com.tr/ adresine bakabilirsiniz.

Yukarıdaki yazım tarzından anlaşıldığı üzere, Hoover'ın bir davetine katıldım ve basın bültenini sizlerle paylaşmak istedim. Hoover Ülke Müdürü Andrea Ojetti bize sunumunu Türkçe yaptı ve artık cep telefonu, tablet gibi akıllı cihazlarımızla bu ürünleri uzaktan kontrol edebileceğimizi söyledi. 

Bundan sonraki aşama da herhalde yazlıktan, tek kumandayla evin tüm temizliğini yaptırıp; mis gibi evlere gelip yerleşmek olacak herhalde. Hoover'ı tebrik ediyoruz.

12 Kasım 2015 Perşembe

Who wants to live forever there ? - Böyle Yerlerde Sonsuza Kadar Yaşamak İsteyen?


Hayaller de olmasa, hayat zorlaştığında devam gücünü nasıl bulabilirdik ki. Ben de doğa içinde, güzel ve sakin bir ev hayal ediyorum.



10 Kasım 2015 Salı

Victoria' Secrets Tarzı Dekorasyon


Victoria's Secret diyince aklımıza hemen melekleri, Adriana Lima, Miranda Kerr tarzı modeller geliyor değil mi? Yurt dışında mağazasına da sık sık uğrardım, ürünlerini de severim. Şimdi Zorlu AVM'de de açılmış. Dekorasyona olan merakımdan olsa gerek, hem dünyanın en güzel kızlarını, hem de seksi çamaşırlarını es geçerek; mağazanın tasarımıyla ilgilendim. Bu pembeli, siyahlı mağaza bir ev olsaydı nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim.



Herhalde aşağıdakiler gibi  olurdu.Tüm ev böyle olsa, benim dayanabileceğim bir tarz değil; ancak tek odada kullanılırsa siyah-pembe kombinasyonu ve çizgili duvar kağıdı değişik bir hava katabilir.





7 Kasım 2015 Cumartesi

Buse Terim'in Çalışma Odası



Bu videoyu yayınlamak için Buse Terim'den izin almak gerekir mi, tam olarak bilmiyorum. Ancak hem odayı yapan mimarların tanıtımı olacak, hem de Buse Terim'in V'bloguna yolunuz düşmüyorsa, onu da hatırlatacağından; herhalde kimse kızmayacaktır diye düşündüm. Ayrıca kendisiyle barışık oluşu, dingin tarzı ve feminen çalışma odasını da beğendim. Siyah lambaysa favorim oldu.

K: Buse Terim Youtube Kanalı

Small House - Küçük Ev?

Bu ev, http://www.concepthome.com/ sitesinde, küçük evler bölümünde yer alıyor. Küçük ev konseptinden algıladığımız, tamamen farklı olmalı.


Black&White Living Rooms - Siyah Beyaz Salonlar


Siyah-beyaz gitgide daha çok hoşuma gitmeye başlıyor. Özellikle de salonda. Renklerin anlamlarıyla ilgili yazılar pek çok mecrada yayınlandı. Turuncu mutluluk, mavi dinginliği çağrıştırıyor. Siyah da lüksün rengiymiş.  Evinize çok ciddi bir bütçe ayırmadan, lüks bir hava katmak isterseniz; siyahtan faydalanabilirsiniz. Siyah duvarlar, siyah-beyaz yerler de hoşuma gidiyor, ancak radikal ilerlemek yerine beyaz veya kremi siyahla kombinleyerek; deri bir koltukla, büyük siyah bir vazo, pencere çerçeveleri veya büyük, tasarım bir lambayla; imrenilen bir ev tasarlayabilirsiniz.