30 Aralık 2015 Çarşamba

Happy, Dreamy Year - Mutlu Yıllar

Yeni yılınız hayal gibi, güzellik, mucizeler  ve mutlulukla dolu geçsin.


Ann Street Studio

26 Aralık 2015 Cumartesi

Floral This Year - Çiçekli Yılbaşı

Yeni yıla çiçeklerle girmeye ne dersiniz?


 Hussein Bazaza



 Elie Saab



Eye Swoon

Blog ButikSofie - Yılbaşına Keyifli Sunumlar


Yılbaşında fark yaratmak istiyorsanız, tatlı ve içecek sunumlarınız için sizlerle
Alman Sofie'nin blogundan güzel alternatifler paylaşmak istiyorum. Blogunu http://lebutiksofie.blogspot.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.





25 Aralık 2015 Cuma

Pottery Barn

Pottery Barn, yurtdışında sevdiğim bir mobilya mağazası. Blogunu da, Instagram hesabını da takip etmeyi seviyorum.  Pottery Barn'dan yılbaşı enstantaneleri aşağıda.

https://www.instagram.com/potterybarn/



24 Aralık 2015 Perşembe

Full Moon in Cancer - Yengeçte Dolunay


40 yıldan bu yana, ilk kez bir Noel zamanı dolunay gerçekleşiyor. Hem de birbirini tekrarlayan sayılar özellikle anlamlı bulunurken; yengeç burcunda yarın olacak bu dolanayın dünya saatine göre tam 11.11'de oluşu dikkat çekiyor. Türkiye'de 13.00'ü bulacak gerçekleşmesi. Yengeç anne, yuva, güvenli suları simgelediğinden; dolunay da bu şefkatli ortamla, dünya gerçekleri arasındaki gerilimle yüzleşmemize yol açabilir. Ancak mistik Neptün'ün de olumlu açısı var. Hayaller alemine girebilir, anlamlı rüyalar görebilir, ailemizle daha fazla zaman geçirebilir ve yakınlarımızdan güzel haberler alabiliriz. Uzun zamandır transformasyon ve dipsiz kuyuları simgeleyen Pluto'yla sert açıda olan Uranüs'ün geri hareketinin sonlanıyor olması da güzel bir haber. Artık ilerleyebiliriz, özgürlüğe, yeniliğe doğru. Bir yandan hayatın beklenmedik sürprizlerine merakla açık olurken; diğer yandan evim, yuvam, annem annem diyeceğimiz bir dönem var önümüzde. Hayırlısı olsun.

Yengeç dolunayının şerefine; suyu seven, yakınlarını kollayan, gözeten, şefkatli, duygusal ve evine bağlı yengeçlere yakışır bir ev paylaşmak isterim sizlerle...

Bu ev elbette ki daha girişinden itibaren, yılbaşına çoktan hazırlanmış olurdu.


Yılbaşına aileyle birlikte girilir, içli pilav, hindi ve kabak tatlısı sofradan eksik olmazdı. (Geçmişimi simgeleyen Güney Ay Düğümüm yengeçte ve benim küçüklüğüm böyle geçti.Sonrasını hiç sormayın. Kuzey ay düğümüm oğlakta, geleceği, ruhun tekamül edeceği aksı gösterir. Ben de yengecin koruyucu ve kollayıcılığından çok uzakta, oğlağa doğru tek başıma ilerliyorum.Yılbaşında da çalışırım artık.)



Yengeçler mavinin her tonunda huzur bulurlar.


Anılarına bağlı olan yengeçlerin evlerinde fotoğraflara, albümlere her zaman yer vardır.


Modern tasarımlar ve canlı renkler yerine kendilerini tam olarak evde hissettirecek mobilyaları tercih ederler.

22 Aralık 2015 Salı

Modern Farmhouse - Ne Çiftlik Evi Ama







Kaynak: Martha's Vineyard Modern Çiftlik Evi. Tasarlayan New York merkezli Kathleen Walsh Interiors.
http://www.desiretoinspire.net

20 Aralık 2015 Pazar

A Kitchen from Tribecca - Hoş Bir Mutfak


Bu mutfak, New York Tribecca'da bir loftdan. Evin devamını görmek isterseniz Desire to Inspire'ı ziyaret edebilirsiniz.




19 Aralık 2015 Cumartesi

Christmas in Teal - Farklı Bir Yılbaşı


Yılbaşında öne çıkan renkler kırmızı, beyaz ve yeşil. Ben uzun yıllardır ağacımı altın ve beyazla süslüyorum, kırmızı yerine. Son zamanlarda çam yerine, beyaz ağaçlar ve farklı renklerdeki süsler de dikkatimi çekmeye başladı. Mavili, turkuazlı bir yılbaşı konseptine ne dersiniz?

Aşağıdaki fotoğraflar keyifle takip ettiğim Coastal Blog'dan.





15 Aralık 2015 Salı

Snow White - Kar Beyazı


Evimde koltuk ve kanepelerim beyaz renkte. Arkadaşlarım kullanımının kolay olup, olmadığını soruyor zaman zaman. Kılıfları çıkarılıp, yıkanabildiği için çok zorluk çekmiyorum. Üstelik kedili evlerin derdi tüğler de koyu renk üzerinde çok daha belirgin ve göze çarpıcı olabiliyor. Beyazın ortama kattığı ferahlık duygusunu seviyorum. Yine de tercihim baştan sona bembeyaz olmazdı. Beyazın ahşap ve doğal bir dokuyla harmanlandığı, çiçeklerle süslendiği ve hangi renkleri seviyorsanız onlarla canlandırıldığı evlere bayılıyorum.