30 Ocak 2016 Cumartesi

Coco Chanel



Fakir ve zor şartlarda başladığı hayatını, dünyanın en önemli modacılarından birisi olarak, Chanel markasını yaratarak sürdüren Coco Chanel'in evini paylaşmak istiyorum bugün. Paris'te, Rue Carbon 31 adresindeki evi yaşanmışlık ve şıklığı bir arada sunuyor. Lüksün bir tanımı da, zaman ötesi olmasıdır. Chanel de lüks marka diyince aklıma ilk gelenlerden. Evini görünce de, daha iyi anladım dönemsel akımlara sıkışıp kalmamanın ne anlama geldiğiniz Evi klasik, ancak kesinlikle demode değil. Zamanın ötesinde. Şimdi çoğumuza tarzı lüke ve klasik gelse de, aslında zamanının da çok ötesindeydi. Öyle ki, kadınlara ilk kez pantolon giydiren ve bu kadar yayılmasını sağlayan ilk kişi oldu. Uzun etekler,
rahatsız ve kremalı pasta gibi giysilerden kadınları
kurtarmasıyla da tanınıyor.



Ünlü oyuncu Romy Schneider Chanel'in evinde. Yıl 1960. Ne kadar hoş değil mi?

23 Ocak 2016 Cumartesi

Morning Coffee...I love it - Kahve Gibisi Var Mı?




Dünyada kahve azalıyormuş, hatta yok olma riskiyle bile karşılaşabilirmişiz. Benim için kahvenin olmaması, Internet'i kaybetmekle eşdeğer sanırım. Hayatımda çok çok önemli bir yeri var. Sabah kahve içmeden güne başlayamıyorum bile. İşte yorulduğumda da, küçük, keyifli bir ara için de birebir. Arkadaşlarla tarzı olan bir cafede buluşup, çeşitli kahveleri denemek de en sevdiğim şeylerden birisi. Üstelik kahve sunumlarını çok da dekoratif buluyorum. Favorilerim de turkuaz ve çivit mavi bardaklar.



17 Ocak 2016 Pazar

Nice Dining from Pottery Barn -


Ahşap, beyaz, siyah; bu masalardan birisi sizin için olmalı. Benim tercihimi soruyorsanız, hepsini de beğendim :) Özellikle bank ve yemek masasının çevresindeki koltuk tarzındaki oturma grupları bu aralar favorim.






Kaynak: Pottery Barn Pinteres

16 Ocak 2016 Cumartesi

Black and Wood - Siyah ve Ahşap



Siyah ve ahşabın birlikteliği kadar bir evi farklı ve pahalı gösteren bir kombin düşünemiyorum. Evin çeşitli köşelerinden, beğendiğim örnekler aşağıda. Bu arada küçük bir tüyo; bir odanın dekorasyonununda kullandığınız ahşap türlerinin bir örnek olması gerekmiyor, ancak tonlarının birbirlerini tamamlamaları önemli.





Kaynak: Pinterest ve Eleni My Paradissi

3 Ocak 2016 Pazar

Cozy Home - Evde Huzur İçin 5 Öneri

Eğer stresli bir yaşamınız varsa, evinizi size huzur ve esenlik veren, rahatlatan renklerle döşerseniz; sinirlerinize de iyi gelecektir. Özellikle krem, toprak renklerini, nil-eflatun gibi açık tonları öneririm. Modern ve sert hatlı mobilyalar yerine, yayılabileceğiniz, rahat kanepe ve koltuklar kullanabilir; yastıklar, çiçekler ve mumlarla huzurlu bir ortam oluşturabilirsiniz. 

Aşağıdakilere de dikkat edebilirsiniz: 

1- Evinizi temiz tutmanız, sadece hijyen ve sağlık açısından değil, enerjinin de rahat akması açısından önemli. Birikmiş bulaşıklar, kurumuş çiçekler ve dağınıklık içinize sıkıntı veriyor olabilir. 

2- Fazla eşya yerine sadelik, kendinizi hafiflemiş ve rahat hissetmeniz açısından önemli.

3- Yatak odanızda elektronik eşyalar, TV vb. bulunmayın.

4- Floresan yerine, hafif bir ışık kullanın. Eviniz güneş ışığı alıyorsa, çok şanslısınız.

5-Evinize gelip, giden kişilere dikkat edin. Negatif ve sizi üzen kişilerle görüşmek zorunda kalıyorsanız da, mümkünse eviniz dışında buluşun. Eğer kediniz varsa, böyle kişiler ziyaretinize gelirse, dikkat edin, yanınızdan ayrılmadığını görürsünüz. Sizi korumaya mı çalışıyorlar acaba, hiç merak ettiniz mi?




1 Ocak 2016 Cuma

Muhteşem bir yıl dilerim



Harika bir yeni yıl geçirmenizi diliyorum. Aşkınızla, ailenizle, dostlarla beraber, bol kahkahayla, bize verilen herşeyin değerini bilerek ve şükrederek geçirdiğimiz bir yıl olsun. Olumsuzluklar büyümemize, anlamamıza, daha derin yaşamamıza ve doğru tercihler yapmamıza yardımcılar.Hiç olmasın diyemiyorum o yüzden. Gönül ister ki, elbette ki hiç üzülmeyelim, hiç kaybetmeyelim. Ancak bu mümkün değil, baharı yaz, yazı sonbahar sonrası da kış takip ediyor. Ağaçlar yapraklarını döküyor, yeşilin yerini griler, donuk beyazlar alıyor. Ancak sonra :) İşte o sonrası, umudumuzun kaynağı. Umut oldukça da, hüzün yerine geleceğe odaklanabiliriz.

İşte bu yıl umudumuzu hiç kaybetmeyelim; hayatımızdaki şansları, güzellikleri görebilelim. Benim dileğim budur.

Yeni yılın gelmesiyle, artık süslü, ışıltılı çam ağacı ve yılbaşı dekorlarını da geride bırakıyoruz. Sevinmedim dersem yalan olur :) Bu yıl biraz abarttım zaten, bol bol yılbaşı içeriği paylaştım. Hadi artık temayı değiştirip, yeni yıla taze bir başlangıç yapalım. Ama 180 derece bir dönüş olmasın, banyo-tuvalet resmi paylaşmamayayım şimdi sizinle. Her günümüz bir kutlama olsun, her yemeğimiz ister özenli bir sofra, ister bir Amerikan servisi üstüne konmuş tek bir tabakla yeniyor olsun; yılbaşı heyecanıyla yaşansın.