Mint Green - Nane Yeşili


Nane molla terimin oluşumunu bilmiyorum. Olumsuz bir anlamı var, oysa nane sağlığı, baharı, keyfi çağrıştırıyor bana. Mint yeşilini de severim. Turkuazın açık yeşille karışımı gibdidir, tonunun da naneyle alakası yoktur, ancak Türkçemize nedense o da nane yeşili diye çevrilir. Neyse bugün dil bilimine girmeden, bu beni rahatlatan, dingin renkten fotoğraflar paylaşayım.








16 Nisan 2016 Cumartesi

Good Morning - Günaydın

Pazar sabahı benim gibi 6'da uyanan var mı? Gerçi tüm haftanın yorgunluğuyla erken yattım, dün kımıldayacak halim kalmamıştı. Böyle olunca da sabahtan dikildim ayağa, bir baktım blogun menüsü uçmuş. Neden yok olmuş, tekrar nasıl eklerim bilmiyorum. Sabah sabah ne sahile inip yürümek, ne de evi toparlamak çekici gelmedi, Pinterest'te dekorasyon fotoğrafları bakmak kadar. Sanal da olsa, yeşilliklerle başladım güne.

Hepinize Günaydın diyorum. Gününüz harika geçsin.






Bu da günün ilerleyen saatleri için

13 Nisan 2016 Çarşamba

Navy and Cobalt Blue - Dinginlik Veren Lacivert


Lacivert ve koyu mavilerde bana dinginlik veren bir şeyler var. Denizci veya yazlık deseni olarak algılamıyorum, yaz-kış kullanabilirim.






12 Nisan 2016 Salı

Atmıyoruz, Kullanıyoruz; Gazete ve Dergilerden Sepet Yapıyoruz



Tüketim çılgınlığının artık hiç bir sorunumuza çare olmadığının; satın almanın verdiği keyfin de kısa zaman içinde geçtiğinin geç de olsa farkına varmaya başladık. Çevreyi kirlettik, kaynakları harcadık, maaşlarımızı yüzüne bile bakmadığımız eşyalar için dağıttık.

Oysa kolay kolay hiç bir şeyin atılmadığı ve yeniden değerlendirildiği ortamlarda büyüdük pek çoğumuz. Son yıllarda unutsak da; sadeliğin, azla yetinmenin güzelliği tekrar dile gelir oldu. İleri dönüşüm atölyelerinde, elimizdekileri daha farklı nasıl değerlendirebileceğimizi gördük. Atmadık, yeniden kullandık.

Yeni bir beceri kazanmak, Banu Uğural'ı ve ileri dönüşümle ilgili çeşitli video ve paylaşımları takip etmek isterseniz: Atma Kullan Facebook Sayfası.




9 Nisan 2016 Cumartesi

Eye Swoon


Stiline bayıldığım biri Athena Calderone. Arzu ederseniz sitesine http://eye-swoon.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Yemek ve masa düzeni konusunda profesyonel.