27 Temmuz 2016 Çarşamba

CNN Anchor Anderson Cooper's Vacation Home - Ne Yazlık Ama


CNN International'dan Anderson Cooper'ın Brezilya'daki yazlık eviymiş burası. Gerçekten çok zevkliymiş. 






24 Temmuz 2016 Pazar

Dark Blue Walls - Derin Mavi


Başlığa ''feeling blue'' yazacaktım, hüzünlü hissetmek anlamında, ancak bebekli resmi görünce vazgeçtim. Koyu mavi duvarları, özellikle yine koyu renkte, kadife kanepelerle beraber beğeniyor, çok tarz buluyorum; evde uygulamaya cesaret edemesem de. Kısa zamanda sıkılır mıyım, ruhumu karartır bilemediğimden. Belki yatak odasına uygulayabilirim. İlk fotoğraf Whitney Donae Home'dan, diğerleri Pinterest'ten karışık.





23 Temmuz 2016 Cumartesi

Lilla Villa Vita


Bu da kuzeylerden takip ettiğim bir blog. Genellikle kendi evinden fotoğraflar paylaşıyor. Mavi-beyaz, sade, tam benlik. Nasıl takip etmem?

Bugün evin içine fazla girmeden; bahçesinden bazı fotoğafları paylaşmak istiyorum.

K: http://lillavillavita.blogspot.com.tr/




13 Temmuz 2016 Çarşamba

Oriental Wind


Instagram'da takip ettiklerim arasında yemek fotoğrafçılığı ve iç dekorasyonda Rusya'dan da bazı hesaplar da var. Rusların estetik taraflarının bu kadar gelişmiş olduğunu fark etmemiştim.

Oriental Wind de, beğendiklerimden. Moskova'da yaşayan bir dekaratörmüş. Instagram hesabına linkten ulaşabilirsiniz. https://www.instagram.com/oriental_wind/






7 Temmuz 2016 Perşembe

Put Some Grey - Yılın Rengi Yazlıklarda



Pantone hangi rengi açıklarsa açıklasın, gri bu yılın rengi oldu. Evlere biraz modern bir hava katmak isteyenler, griden bol miktarda faydalandılar. Üstelik bir kaç parçada değil. Grinin özeliği tüm eve yayılması ve mümkünse kırmızılar, turuncularla canlandırarak değil; beyaz, belki de mavinin bazı tonlarıyla dingin stilini koruyarak daha hoş durması. Bu haliyle yazlıklara çok yakıştırmasam da; bu örnekler de gözümden kaçmadı değil.






5 Temmuz 2016 Salı

A Rustic Home- Ne Köy Evi Ama


Köy evi diyoruz ama, New York Bed Ford'da ve neredeyse bir malikane büyüklüğünde. Evin diğer odalarına da bakmanızı tavsiye ederim.  Muhteşem.
Kaynak: Elle Decor







4 Temmuz 2016 Pazartesi

Guest rooms with twin beds - Misafir odaları


Yazlık kültürü yavaş yavaş kaybolacak gibi. Çoluğu çocuğu alıp, 2-3 ay deniz kenarına gidenler dışında; tüm yıl çalışıp, bir-iki hafta tatil yapanlara pek uymuyor artık. O tatilin de temizlik, iş, tamiratla geçmesi yerine; yeni yerler görmek daha daha cazip gelebiliyor.Yine de özellikle anne-baba, arkadaş veya akrabaların yazlıklarına gidenler de az değil. Kendi yazlığı olanlar da, ya kapatıp; geziyorlar, ya da misafir ağırlamaktan paylarına düşeni alıyorlar sanırım. Ondan dolayı bu sefer ki konumuz, her biri birbirinden farklı tarzlardaki misafir odaları olsun. Sizin seçiminiz hangisi?






3 Temmuz 2016 Pazar

İyi Bayramlar



Bir süre facebooka girmeyeceğim sanırım. Tüm yıl çalışan pek çoğu için bayram tatilleri bir fırsat. Yeni yerler görmek veya yazlığa gitmek için. Hatta geçen hafta yaşadığımız bombalama ve kayıplar sonrasında bile, insan fazla da sorgulayamıyor. Ancak yine de paylaşılan neşeli fotoğrafları görünce, bir parça burkulmuyorum dersem yalan olur. Ondan dolayı benden facebook'a biraz ara, her isteyen de istediğini yapsın, gönlünce yayınlasın, kimse kimseye karışmasın veya kınamasın.


Kültürümüz değişiyor. Gösteriş, geri kalmama, sanki hep mutlu görünme zorunluluğu. Sabah sahil yolunda yürüdüm yine. Sağımdan geçenlerde ev alma muhabbeti, solumda altın...Ev dekorasyonunu ne kadar sevdiğim ortada; ancak sürekli maddiyatçı bir şekilde; insanların tek konularının bunlar olması da baydı beni.Bu evler, içlerindeki dostlukla, sevgiyle, anlayışla güzel. Birbiriniz için ne yaptığınız, ne emek harcadığınız, nelerden vazgeçebileceğiniz önemli. Yoksa gerisi taş, mobilya ve duvarlar. Kimseye nutuk atmaya da niyetim yok; bunda da yaptığım çekilmek, ''bana müsade'' demek.

Bu bayramda benim için böyle geçecek demek ki. Biraz uzanıp, kendime döneceğim. Ne zamandır, nasıl yaşamak, kimlerle olmak istediğimi düşünüyorum. Yeni bir gelecek tasarımı da diyebiliriz. Hoş hayat tecrübesi olanlar, bizim tasarımızın ötesinde nice kısmet ve nasipler olduğunu bilerek gülümseyecektir şimdi. Yine de düşlemekten ve geçmişi değerlendirip, derslerinin üstünden geçmekten de ne zarar gelir değil mi? Bu yeni gelecek tasarımımda... Bilmiyorum ki neler olacak. Facebooka daha az gireceğim, orası kesin henüz.

Bayramınız kutlu olsun. Sevdiklerinizle birlikte nice bayramlara, güzel geleceklere....