29 Ekim 2016 Cumartesi

Fall Decoration - Sonbahar Dekoru


Fox Hollow Cottage'de  hem sonbahara özel, hem de Hallowen, yılbaşı gibi dönemlerde, elde de yapacağınız DIY ürünlerinin olduğu çok keyifli paylaşımlar yer alıyor. Takip ettiğim bloglardan, tavsiye ederim.

K: http://foxhollowcottage.com/





Rustic Touch for Fall Entertaining - Sonbahar Sofraları


Sonbaharın havasını değil de, renklerini seviyorum. Hem dekorasyona, hem de sofralara çok yakışıyor.

K: Mountain Living


Doğal olanı siz de özlediniz değil mi? Domatesinden, insanına; artık fazla bulunmuyor.




27 Ekim 2016 Perşembe

Bahçe Evi


İstanbul'da yaşamak yol, mesafelerin çok uzak oluşu ve trafik yüzünden benim için çok yorucu olmaya başladı. Deniz kenarına da yürüyerek inebildiğim, hem merkezi, hem de sakinliğini tamamen kaybetmemiş, güzel bir yerinde oturmama rağmen; burası da tam bir kentsel dönüşüm çöplüğüne dönmüş durumda. Suadiye'den bahsediyorum. Biçimsiz bir yapılanma, dar sokak aralarındaki, inşaat kamyonları ve sürekli bir gürültü. Artık beton kırılma sesi gündelik hayatımızın bir parçası oldu. Yükselen katlar güneş ışığını engelleyecek ve yakın bir zamanda hava kirliliğine bile etkisi olabilir. Yani burada geleceği pek parlak görmüyorum açıkcası. Fotoğraftaki gibi yeşilliğin içindeki evler her geçen gün daha çekici gelmeye başlıyor. Hem apartman yerine, komple kendi evimizde, hem de bahçe içinde yaşamak harika olmaz mıydı?

Bu ev Kuzey İspanya'dan. Kaynak:http://www.planete-deco.fr/








24 Ekim 2016 Pazartesi

Masal Bu ya


Bir gün masalsı bir evde, masal gibi bir aşk yaşayın, olur mu?

Kaynak: http://www.planete-deco.fr






Trend Alert - Ev Dekorasyonunda Neler Moda?


1- Renkli Camlar

2017'de ev dekorasyonunda nelerin hayatımıza gireceğinin sinyallerini almaya başladık. Örneğin bu renkli camlarla sık sık karşılaşabiliriz.



2- Açık Raflar

Mutfak dolaplarınıza veda edebilirsiniz. Üst mutfak dolapları kaldırıralrak, açık raflara dönüştürülüyor. 



3- Sadelik Mutluluktur


Japonya'dan dünyaya yayılan bir trend. Kullandığımız eşyaları azaltarak, daha sadece ve dingin bir yaşam tarzı yayılıyor. Evlerdeki yansıması da neredeyse boş denilebilecek odalar ve az eşya olarak görülüyor. Bizde tutmaz mı diyorsunuz? 



4- Doğal Tonlar ve Dokular

Şehir hayatının yoruculuğu doğa özlemini de beraberinde getiriyor. Evlerde toprak, bej ve yeşilin tonlarını; organik dokuları daha fazla görebiliriz.



5- Yataklar Değişiyor

Yatak başları gözle görülür bir şekilde değişiyor. Kadife kaplamalar, yüksek başlar, otel odalarını çağrıştıran detaylar.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Small Guest House - Küçük Misafir Evi


50 metrekarelik bu evi, misafirlerine ayırmış Eva ve Lena. Dekorasyonda da Asya ve Japonya gezilerinden etkilenerek, sade ve dingin bu tarzı seçmişler. Smeg buzdolaplarına zaten bayılıyorum, ilk kez siyah renkte olanını gördüm ve yine bayıldım. Siyah, füme ve ahşap bir arada harika duruyor.

K: Planeto Deco






18 Ekim 2016 Salı

Классический Гостиная

Birisi bana orta sehpaların neden hala kullanımda olduğunu söyleyebilir mi? Salonum oldukça büyük olmasına rağmen, bir orta sehpa almadım.Oturma odamda da yok. Bana göre geçişi daraltıyor; çay veya kahve bardaklarını vb. sehpalara da koyabiliriz. Süs-püs içinde fazlasıyla büyükler. Dapdar mekanlara bile koltukların arasına kocam sehpaların sıkıştırılmasını anlayamıyorum. Buyrun, her biri birbirinden farklı stillerde, çeşit çeşit orta sehpalı, salon ve oturma odası örnekleri.

Funky and Fun Living Room
Modern Living Room in North Mankato, MN
Newport Coast

Contemporary Living Room
Bermondsey House