28 Aralık 2016 Çarşamba

Wish you a happy and peacefull year & Mutlu, barış İçinde bir yıl dilerim.


29 Aralık Perşembe sabahı, yeni ay var. Yeni yıla bu kadar az kalmışken ve 2016, numerolojik olarak 9'a, sembolik olarak da bitiş ve tamamlanışlara denk gelirken; yeni ay da anlamlı oldu. Yeni başlangıçlar, hayatta neyin anlamlı olduğunu düşünmenin ve ona göre ilerlemenin zamanı tam. 2017'nin numerolojisi de 1 üstelik. Bir dönemi ardında bırakarak, yenisinin başlayacağı anlamına geliyor. Hangimiz 2016'nın artık bitmesini istemiyor ki?

Şahsen geçirdiğim en zor yıl değildi 2016. Ancak sorsanız, ''aman bitsin artık'' dediğim ilk yıl oldu. Daha önce toplumsal olaylarla bu kadar mı ilgili değildim; işin faturasını içinde olduğumuz yıla mı çıkarmazdım, bilmiyorum nedenini. Ancak bu sefer, 2016 yılı da; tüm kayıplarımızdan, dünyadaki zulüm ve cehaletin egemenliğinden nasibini aldı. Ve ben artık bu devrin kapanmasını istiyorum.  2017 için barış diliyorum.

Yeni yılınız, sevdiklerinizle beraber, mutlu, huzurlu, güzel başlangıçlarla geçsin. Barış bizimle olsun.
MUTLU YILLAR.

23 Aralık 2016 Cuma

Gift wrapping ideas & Hediye paketi alternatifleri



Yılbaşının en keyifli tarafı, sevdikleriniz için özel hediyeler almak. Hediyeleri kendim paketlemeyi de seviyorum. Ayrıca özeninizi, zamanınızı ayırdığınızı, inceliklere önem verdiğinizi gösteriyor. Tabi herkesin böyle bir imkanı olmayabiliyor. Yine de, yılbaşı, bayramlar gibi yılın belli dönemlerinde bile olsa; belki başka etkinliklerden veya işlerden çalarak; bu güzelliklere zaman ayırmak benim için değerli. Estetik merakım olduğu için, yeni yılı belli bir konseptte karşılamayı, ağacımı süslemeyi ve hediye paketlerini standardın ötesine taşımayı seviyorum. Kraft kağıdın, doğadan yeşilliklerle veya çiçeklerle buluşması, yılbaşının vazgeçilmezi olan ekoseler, beyazın siyah veya gri aksesuarlarla birlikteki zerafeti, nostaljik posta kartlarının hediye kutularında yerlerini almaları ne kadar güzel.

Buyrun sizlere birbirinden farklı hediye paketi alternatifleri.








18 Aralık 2016 Pazar

A Vintage Home - Ne Hoş Renkler




Bu vintaj dokulu evde kullanılan renkleri sevdim. Duvarların rengi, ağacın doğallığı, kadifenin dokusu, koyu renk kapıları; her şeyiyle bir bütün. Evin teatrel bir havası var. Aslına bakarsanız, dekorasyon açısından da, mobilyaların kalitesi açısından da; paylaşılacak bir özelliği yok. Ancak genel doku ve bu vintaj havası hep birlikte o kadar harika olmuş ki; yurt dışında Elle'in sayfasında da yayınlanıyor.

K: http://krickelin.elledecoration.se/page/4/





Tilda Dolls


Bu hafta sonu, Westworld dizisinin ilk sezonunu komple izledim. Biraz etkisinde kalarak, senaryonun gittiğim bilimum felsefe seminerleri ve kişisel gelişim, mistik sohbetlerle de fazlasıyla çakışması sonucu; hayata sanal gerçeklik merceğinden bakıyorum diyebilirim. Ana kahramanın ismi Dolores, belki de ondan esinlenerek, birden bu Tilda Dolls'ları ne kadar sevdiğimi hatırladım. Bu bebekler elde yapılıyor, hayal ürünümüz. Bizler de diyip; konuyu derin sulara çekmeyeceğim. Giysileri de, kendileri de ne kadar şirinler değil mi diyerek; konuyu uzatmayacağım.












9 Aralık 2016 Cuma

Pantone Color of the Year - 2017'nin Rengi Çim Yeşili



Pantone, 2017 yılının rengini açıkladı. Bu yılın rengi yeşil. Pantone'nin seçtiği renklere alışmam,  bir yıldan daha fazla zamanımı alıyor. Bu yıl doğanın içinden, yeşili karşımda görmek, içimi açtı. Beton şehirlere sıkışmış insanların içindeki bu özlemi değerlendirmiş olmalılar. Diğer yandan, özellikle de bu tonu, biraz çiğ mi duruyor diye de düşündüm. Sonuçta hani çimin de suyunu çıkarırlar, içine bilimum doğal başka şeyler ekleyip; sağlıklı içecek diye sunarlar ya. Ben daha onların da hiçbirini lezzetli bulmuş değilim. Bu yeşil bana onların tadını verdi. Ancak renklerin ustası olan da ben değilim; Pantone. Bu yıl yeşil ojelere ve lambalara hazırlıklı olmak lazım.


7 Aralık 2016 Çarşamba

A house in snow - Beyaz ülkede, gri cennet


Evimi, Feng Shui'ye göre düzenlemeye çalışıyorum. Yatağımdan, yemek masasına hepsinin yerini değiştirmem gerekti. Doğum tarihiniz ve cinsiyetinize göre element ve kua sayınızı buluyorsunuz. Buna göre size en uygun yön ve renkler belirleniyor. Google'da kua-fengh shui diye ararsanız; ücretsiz olarak, bunları öğrenebileceğiniz kaynaklara ulaşabiliyorsunuz. Benim elementim metal, yönüm batı, renklerim de beyaz ve gri çıktı. Griyi çok severim, ancak evimde fazla yer vermemiştim. Bir evi baştan sonra, birdenbire değiştiremiyorsunuz.Ancak küçük aksesuarlar ve değişikliklerle, hayatıma katmaya başladım bile.

Karlar arasındaki, gri dekore edilmiş bu ev Norveç'ten.

K: http://www.planete-deco.fr








3 Aralık 2016 Cumartesi

Enjoy! Yılbaşına alternatif masalar.


Yeni yıla dikkat çeken bir stille girmek istiyorsanız; siyah ve altından faydalanabilirsiniz. Küçük bir tüyo daha; yeni yıl masası diye mutlaka yılbaşı süsleriyle donatmak zorunda değilsiniz masaları. Bir nar, küçük bir çam ağacı da aynı etkiyi oluşturabilir. Son yıllarda çok gözde olan bakır, artık miladını doldurmak üzere. Ancak altın çatal-bıçak takımlarınız yoksa; bakırlardan da yararlanabilirsiniz. Siyahlara alışmanız zor oluyorsa; gri de çok hoş bir etki bırakıyor. Yeni yıl akşamı ve sabahı için, birbirinden çekici masalar.





Get organized - Organize İşler



Çok düzenli arkadaşlarınızı ziyaret ettiğinizde, eve dönüp, ortalığı toparlamak istediğiniz oluyor mu sizin de? Ayna nöronlarınız iş başında demek ki. Üzüm üzüme baka baka kararır derler ya, bilim bu sözün gerçekliğini nöronlarla kanıtladı. Kimlerleysek, onlara dönüşüyoruz. Birbirimizi etkileme gücümüz var. Benim bugünkü etki alanım da düzenle ilgili. Bir kaç ayda bir, tüm evi elden geçirmezsem, tek başıma yaşamama rağmen; o kadar çok şey birikmiş oluyor ki, inanılmaz. Bir de çocuklu, 4-5 kişinin üstündeki aileler nasıl baş ediyor diye düşünüyorum bazen. Kadınların işi inanılmaz. Evi düzenlemek ve ihtiyaç duyulmayan her şeyi elden çıkarmak, hayatlarını kolaylaştırabilir. Evin çekmelerinden, en ücra köşelerine düzen içinde olduğunu bilmek de iyi hissettiriyor.

Siz de bugün benimle aynı moddaysanız, bu fotoğraflar evinizi düzenlemek için ilham verebilir, kolaylıklar sunabilir. Her birisi evin başka bir bölümüne el atmış. Kimisi baharatların karışmasını önlemek için, kimisi çalışma masasını düzenlemek. Telefon şarjından, ev hayvanlarınıza kadar önerler var.