28 Haziran 2017 Çarşamba

Buffalo Check Walls & Banyolara Kareli Alternatif

Bu kareli deseni ya seversiniz, ya da sıkıcı bulabilirsiniz. İngilizce'de neden buffalo check dendiğini anlamasam da, benim sevdiğim bir tarz. Banyolarınızda farklılık düşünürseniz, çeşitli örnekleri paylaşıyorum.






26 Haziran 2017 Pazartesi

Nautical Table Settings & Masalarda Denizci Teması



Kavun dilimlerinden yapacağınız yelkenliler, çatal bıçak sunumlarını süsleyeceğiniz denizci düğümleri, gemi şeklindeki peçeteler ve yaz davetleriniz için keyifli fikirler...




20 Haziran 2017 Salı

Enza Home Aria Özel Serisiyle Evlerde Doğadan Esintiler



Pek çok dekorasyon markasından basın bültenleri sürekli geliyor. Ancak genellikle görselleri reklam amaçlı çekilmiş gibi suni durduklarından; çoğunu kullanmıyorum açıkcası. Kendi koltuklarımı Enza Home'dan adlığımdan dolayı da olabilir, Aria özel serisi bülteni ilgimi çekti. Üstelik renk ve tasarımını da çok beğendim.

Aşağıdaki bilgiler basın bülteninden:


Enza Home, Aria Özel Serisi’yle doğanın ferahlığını ve sadeliğini evlere taşıyor. Yüzde 100 doğal ceviz kaplama yüzeylere ve dairesel tasarım hatlarına sahip Aria Özel Serisi; doğadan ilham alan sıcak, zarif ve kullanışlı mekanlar yaratıyor.

Doğanın benzersiz uyumundan ilham alınarak tasarlanan Aria Yemek Odası
Dairesel tasarımı doğallıkla sunan Aria Yemek Odası, şık ceviz kaplama yüzeyi, yaprak formundaki özel kulp tasarımı ve füme konsol aynası ile evlerde şıklık yaratıyor. Ekstra depolama alanı sunan füme camlı vitrine ve pirinç tabanlı doğal ahşap ayaklara sahip olan Aria Yemek Odası, şık olduğu kadar fonksiyonel olmasıyla da dikkat çekiyor.



Dairesel tasarım hatlarıyla Aria TV Ünitesi
Serinin diğer üyeleri gibi yüzde 100 doğal ceviz kaplama yüzey ve dairesel tasarım hatlarına sahip Aria TV Ünitesi, sehpasında yer alan multimedya bölmesi ve TV arka panosunda yer alan LED aydınlatmasıyla oldukça fonksiyonel. Aria TV Ünitesi’nde kitap veya dekoratif objelerin sergilenebileceği açık bir raf da bulunuyor. Seride yer alan Aria Sehpa da raflı ve rafsız olma seçeneğiyle oturma odaları ve salonlara konfor ve doğallık katıyor. Serinin bir diğer üyesi olan, masif ahşap profillere sahip Aria Kitaplık, Aria Özel Serisinin sade ve fonksiyonel hatlarını tamamlıyor.

Geniş depolama alanı ve şık tasarımıyla Aria Yatak Odası
Yalın ve doğadan ilham alan tasarım çizgisi, yaprak desenli özel tasarım kulpları ve karyola başlığındaki özel kabartma deseni ile göz dolduran Aria Yatak Odası, bazalı ve bazasız karyola seçenekleri ve geniş depolama alanı ile oldukça kullanışlı. Şifonyer veya makyaj masasında kullanılabilen dairesel formda füme aynaya sahip Aria Yatak Odası, makyaj masasında dekoratif mücevher bölmeleri de içeriyor. Aria Yatak Odası, sürgü dolap askı borularında LED aydınlatması ve karyola başlığında özel kapitone motif uygulamasıyla da yatak odalarına farklı bir estetik katıyor.

19 Haziran 2017 Pazartesi

Summer Nights & Yaz Yemekleri


Yaz akşamlarını, gündüzlerinden daha çok seviyorum. Özellikle de açık havada, dostlarla olduğumda. Resmi olmayan davetleriniz ve keyifli yemekleriniz için, size ilham verebilecek çeşitli örnekleri paylaşıyorum.









13 Haziran 2017 Salı

Chill Out Zone & Bahçelere Özel, Hayal Gibi


Yazlık veya bahçeli bir eviniz varsa; böyle özel bölümler harika olmaz mıydı? Misafirlere özel küçük bir ev, bir çalışma odası veya çocuklara için oyun evi olabilirdi örneğin. İçini de istediğiniz gibi döşerdiniz.




10 Haziran 2017 Cumartesi

Guest Bathrooms & Misafir Tuvaletleri İçin 5 Öneri


Evlerde yer alan küçük tuvaletler misafirlere ayrılır genelde. Ancak bu dar mekanların, kültürümüzde olan misafire gösterilen özeni yansıttığını söyleyemem. Küçük olmalarından dolayı mı bilmiyorum, ancak bu tuvaletlerin de dekore edilebileceği genelde gözden kaçar. Eğer misafir tuvaletinizi gözden geçirmek isterseniz; buyrun sizlere keyifli öneriler:

1- Duvar resmi


Tuvaletinizi komple yenilemek için masrafa girmek istemiyorsanız, duvarları boydan boya kaplayacak, mekanın darlığına da ilaç olacak, iyi bir fikir.

2- Yaratıcı aksesuarlar



Hiç mi bütçe yok, o zaman yaratıcılığınız nerede? İlgi çeken, hatta insanları gülümseten aksesuarlarla, tuvaleti canlandırabilirsiniz.

3- Özel aydınlatma



Mekan küçük olduğundan, aydınlatma üzerinde durarak, farklı seçimlerle, dikkat çekebilirsiniz. Endüstriyel yaklaşımlar, ya da denizciliği anımsatan halatlar vb. yardımcınız olabilir. Farklı olayım derken, mekana göre çok büyük bir lamba seçerseniz; doğru bir tercih olmayabilir. Led'leri de hem enerji tasarrufu açısından tercih edebilirsiniz, hem de daha modern duruşları yüzünden. 

4- Otelde gibi


Otellerde, şık bir tepsi içinde sunular sabun, el havlusu, kremleri severim. Özenli bir köşeyle, misafirlerinize kendilerini özel hissettirebilirsiniz. Buraya koyacağınız kremlerin misafirler ve kullanılmak için olduğu da rahatlıkla anlaşılacağından, misafirleriniz gönül rahatlığıyla kullanabilirler ve bu hoş ikramdan hoşlanırlar. Özellikle yasemin veya mandalina kolonyası da hoş olur.

5- Lüks ve gümüş



Rahat rahat para harcayabilirsiniz ve ilk bakışta da etkilemek mi istiyorsunuz? O zaman gümüş size göre.

Aşağıdakiler de ilham verebilir.



3 Haziran 2017 Cumartesi

Hello Summer & Hoşgeldin Yaz


Hoşgeldin, gözümüz yollarda kaldı. Evi çoktan sana hazırlamış, üstüne bir de yorgunluk kahvesi içmiştik. Bu yıl doğal dokumalar revaçta. Bodrum ketenini çok aradım, ama İstanbul'da bulamayınca, yeni bir şeyler almamaya karar verdim. Çok da sevdiğim denizci tarzı, çizgililerle geçsin bu yaz. Yaz için dekorasyon örnekleri arıyorsanız, denizci stili  aşağıda.

Kaynak: Coastal Style, Pinterest









2 Haziran 2017 Cuma

Usta Giremez 10 Yaşında


Blogum Usta Giremez 10 yıl önce, şu anda içinde oturduğum, ailemden kalan evi yenilemeye kalkmamla başlamıştı. Ustalarla yaşadıklarımı Evim Dergisi'ne yazmıştım. Yalnız değilmişim, pek çok kişiden kendi deneyimlerini paylaştıkları mail aldım. Evim'de 1.5 yıl, her ay yazılarıma devam ettim. Bir yandan da sevdiğim dekorasyon fotoğraflarını paylaştığım bu blog hayat buldu. Mimar veya dekaratör değilim. Bu konularla ilgili de en ufak bir iddiam yok. Belki biraz göz zevkim gelişmiştir. 10 yıldır blogumu ziyaret ettiğiniz, mesajlarınızla yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkür ederim. Güzel evlerden, keyifli yaşamlardan enstanteneleri paylaşmayı seviyorum. Bugün olduğu gibi, her zaman güzelliklerde buluşmak dileklerimle...