28 Kasım 2017 Salı

MEGHAN MARKLE'S TORONTO HOME & PRENS HARRY'NİN NİŞANLISI MEGHAN MARKLE'IN EVİ


Yakında İngiliz Kraliyet Ailesi'nin bir ferdi olacak olan Meghan Markle aslen Amerikalı. Kanada Toronto'da yaşayan 36 yaşındaki aktristin evi sade, çiçekler ve köpeklerle dolu. İlk bakışta üzerinde fazla durulmamış gibi görünen evde, dekorasyon trendlerini takip edenler mermer yemek masasından, sarkıt aydınlatmalara; her bir objenin aslında gayet bilinçlice seçildiğini anlayabilirler.

Avrupa asilzadeleri yakın ilgi alanım olmasa da; hem Prens Harry, hem de Prens William'la ilgili haberler gözüme çarpıyor. William İngiltere tarihinde ilk kez asil olmayan biriyle evlenerek, bir nevi devrim yapmıştı. Şimdi Prens Harry de boşanmış, kendisinden yaşça büyük, şov dünyasından ve yarı siyahi biriyle evlenerek, tüm kuralları yıkıyor. Ataları bunun gibi durumlardan dolayı tahttan feragat etmek durumunda kalmışlardı. Ne de olsa Diana'nın çocukları diyor, birlikte çok mutlu duran bu çiftin aşkına ben bile seviniyorum. Yakışıyorlar değil mi? Videoda nasıl nişanlandıklarını anlatıyorlar.
https://www.youtube.com/watch?v=ipuU0hHYiF4&t=776s

Kensington'daki ''cottage'' (Türkçe'ye kulübe olarak da çevrilebilebilir) dedikleri saraya taşınan Meghan Markle'ın bekar evini merak edenlere...

K: http://www.dailymail.co.uk/












26 Kasım 2017 Pazar

ROOF PARTY & KIZLARLA TERASTA




Camille Style'ın blogundan, kız arkadaşlarını ağırladığı bu davetteki detaylar harika. İçeride yemekten sonra, terasa çıkıyor ve sohbete orada devam ediyorlar. Yılbaşına doğru bu blogdan başka paylaşımlarda daha bulunacağım. Menüden, yılbaşı dekorasyonuna ilham veren fotoğrafları çok hoşuma gitti.

K: https://camillestyles.com







25 Kasım 2017 Cumartesi

LOVELY APARTMENT & MADRİD'TEN BİR MODELİN ŞİRİN EVİ


Monica Tomas bizde pek tanınmıyor olabilir. Benim de bildiğim bir isim değil. İspanya'dan bir model ve gazeteci. Bloglardan birinde evine rastladım ve tarzı hoşuma gitti. İnsanı rahatlatan renkler, genç bir tarz... Salon parkeleri de benimkine çok benziyor. Bu parkelerin Türkiye dışında kullanıldığını bimiyordum.

K: https://www.pufikhomes.com/





24 Kasım 2017 Cuma

WHAT A COOL COLOR & BU MUTFAKLAR ÇOK ÇARPICI


Eskiden mutfak dolaplarımız ahşaptı ve evin genelindeki ağır havadan o kadar sıkılmıştım ki; 10 yıl önceki tercihim ana rengi beyaza çevirmek olmuştu. Tahmin edersiniz, bir kaç yıl sonra da beyazdan sıkılmaya başladım. Şimdi yavaş yavaş evdeki renk tonunu değiştiriyorum. Salondan başladım, ancak mutfağa daha sıra gelmedi. Mutfağı yeniden yaptırmak yerine, yaza doğru dolapları boyatmayı düşünüyorum. Henüz renge karar vermedim, ancak mint ve yeşilin tonları çekici duruyor. Ne dersiniz?








K: Pinterest ve http://www.joliplace.com/

23 Kasım 2017 Perşembe

HOLIDAY SPRIT & KIRMIZI BEYAZ BİR YILBAŞI









Yılbaşına en çok yakışan renk, şüphesiz kırmızı. Çam ağacı ve ışıklarla, beyaz karla birlikte çok güzel duruyor. Bu fotoğraflar da hayal gibi. Siz ne dersiniz?

K:https://kristinvald.blogspot.com.tr/










21 Kasım 2017 Salı

YALIN TASARIMLAR



Modern ve yalın dekore edilmiş olan bu salonlar, renkleri ve sadelikleriyle insanı rahat hissettiriyor.

K: https://www.planete-deco.fr





19 Kasım 2017 Pazar

VINTAGE HOME & HAYATINI 1940'LARDA GİBİ YAŞAYAN ADAM


35 yaşındaki Ben Sansum, sanki 1946 yılında yaşıyor. Videoda gösterilen ev onun. İçindeki tüm eşyalar 1940'lardan. Günümüze ait sadece küçük bir buzdolabı var, onu da mutfakta perde arkasına gizlemiş. 1940'lar aslında benim de ilgimi çekiyor. Dekorasyondan ziyada giysi ve saçlarda... Çok feminen buluyorum. Renkler, tarz çok hoş. Ancak günümüzün nimetlerinden, özellikle de Internet'ten ayrı düşüp, böylesine geçmişe gidebilir miydim?

 

Bu evde tek başına yaşıyormuş. Kız arkadaşının evi günümüzün tarzıyla döşeliymiş ve birbirlerinin farklı zevkleri olmasına saygılılarmış.

İngiltere'de, Cambridgeshire Goldmanchester'da yaşayan Ben'in evinden bazı kareler.









K: http://www.bbc.comhttp://www.dailymail.co.uk/

16 Kasım 2017 Perşembe

MEO GIFTS & ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYELERİ



Birbirinden keyifli hediyeler https://mutluetonu.com adresinde. Öğretmenler günü için olduğu gibi; yeni iş kutlamasından, doğum gününe, her duruma ve zevke özel hediyeleri bulabilirsiniz. Dekorasyonda olduğu gibi, hediye kültürünün de bizde pek gelişmiş olduğu söylenemez. Çiçek veya çikolata göndermek dışında, biraz daha keyifli ve yaratıcı, karşınızdakini hem şaşırtacak, hem de sevindirecek bir şey yapmak isterseniz; bu siteyi tavsiye ederim.