29 Aralık 2017 Cuma

A RUSTIC HOLIDAY TABLE & YILBAŞI MASALARINA HOŞ BİR FİKİR


Yılbaşının en çok yemek kısmıyla ilgiliyim sanırım. Ne çam ağacı, ne ev süsleri, varsa yoksa ağırlama kısmıyla ilgili paylaşımlarda bulunduğuma göre. Bu siyah-beyaz ekoseli masayı da çok beğendim. Hem rustik bir havası var, hem de şık. Ayrıca yılbaşı olduğu için  kırmızı-yeşil olmalı gibi bir kural olmadığını da güzel gösteriyor. Siyah-beyaz da çok hoş. Özellikle de araya biraz pırıltı katınca.

K: http://www.tableanddine.com/






23 Aralık 2017 Cumartesi

NEW YEAR TABLE IDEAS & YILBAŞI MASALARINA FİKİRLER


Yılbaşı masalarınızı süsleyecek peçeteler için, hazırlaması kolay ve zevkli örnekler.







CHRISTMAS AT THE KITCHEN & YENİ YIL MUTFAĞI


Yılbaşını evde kutlayacaksanız, ne yapacağınıza karar verdiniz mi? Bu yıl işlerim yoğun, ondan dolayı yılbaşı ağacını bile kurmadım. Evin çeşitli yerlerine yeni yıl aksesuarları, kardan adam mumları, kırmızı hediye çoraplarını serpiştirdim. Ancak yemek yapmak konusunda aynı üşengeçliği göstermeyi düşünmüyorum. Ondan dolayı yeni tarifler bakmaya da başladım.

Yılbaşına yakışan kırmızı-beyaz bir mutfak, çeşitli kek ve kurabiyeler...

K: http://www.elmueble.com ve Pinterest.







17 Aralık 2017 Pazar

SCANDINAVIAN HOME TOUR & BİR İSKANDİNAV EVİ

Aydınlık İskandinav evlerine bayılıyorum. Gündüz ve akşam ışıkları yandığında, gelin bu evin odalarını birlikte gezelim.











14 Aralık 2017 Perşembe

PANTONE COLOR OF THE YEAR & YILIN RENGİ AÇIKLANDI


Pantone'nin seçtiği renge tam alışıyoruz, yıl bitiyor. Yine aynısı oldu. Pantone bu yılın rengini ultraviolet olarak anons etti. Daha yeşile yeni alışmıştık, oysa ki.

Biraz gençliğimizin disko ışıklarını anımsatsa da; derinlik, hatta depresif bir hava da katsa; hoş bir renk. Evimize ne kadar uyarlayabiliriz? Belki küçük aksesuarlarla...







8 Aralık 2017 Cuma

HOLIDAY HOME & OTANTİK EV


İlk fotoğraf sizi yanıltmasın. Kır evi gibi bir izlenim bıraksa da, tam 3 katlı. Rahat bir giriş ve salonla başlayıp, terasta jakuziyle tamamlanıyor. Eski Viktorya tarzındaki bu ev, sahibinin tatillerde ziyaret etmesi amacıyla dekore edilmiş.

K https://www.planete-deco.fr/









1 Aralık 2017 Cuma

CHRISTMAS ON THE VERANDA & NASIL GÜZEL BİR YER BURASI



Masal gibi değil mi? Ağaçta tek renk ya da beyaz ve gümüş gibi, birlikte uyumlu iki rengi bir arada kullanmak, karman çorman  ağaçlardan çok daha etkili ve zarif duruyor.

K: https://www.planete-deco.fr/