Holiday and the Kids & Çocuklar ve Yeni YıI Hazırlığı


Küçüklüğüme dair unutmadığım anılardan birisi, yazlıktan tanıdığım bir erkek çocuğuna annesinin yemek yapmayı öğretmesiydi.Annesi Isviçreli, babası Türktü ve bizim gibi yazlarını Erdek-Narlı'da geçiriyorlardı. Ablası arkadaşımdı, ara ara evlerine giderdim. Çocuğun da yemek yapmasını değişik bulmuştum. Bizde sadece kızlara öğretilirdi mutfak işleri. Gerçi babam sabahın altısında dikildiği, anneminse sabah uykularını sevdiği için okula gitmeden önce bana kahvaltı hazırlama işi direk babama kalmıştı.Yani mutfağa giren erkeklere yabancı büyümemiştim. Kahvaltıları zevkle hazırlardı.Bana ve ziyarete gelen tüm arkadaşlarıma da uzun uzun zeytinyağından bahseder, ekmeğimizi kekikli limonlu zeytinyağına batırmamız için ısrar ederdi.Amerika'ya gittiğimde bile ilk işim organik bir zeytinyağı almak oldu. Okula yetiştiğim sabahlarda bir kuruvasan ve kahveyle yaptığım kahvaltılar dışında diğer zamanlarda olmazsa olmazdı zeytinyağı.

Mangal ve salatalar da babamın göreviydi. Yılbaşı sofralarını ve geri kalan herşeyi hazırlamaksa annemin.Ben de keyfini sürerdim. Bakalım bu yıl ben deneyeceğim, ancak ne kabak tatlımın, ne de içli pilavımın onunkiler kadar lezzetli olacağını düşünmüyorum. Ne de olsa yemek yapmayı değil küçük bır kızken evde veya okulda öğrenmek; kocaman olduğumda Internet sayesinde becermeye çalışmaya başladım. Ancak kız erkek ayırmadan, sağlıklı yiyecekler hazırlamayı çocuklara öğretmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni yılı birlikte kutlamanın, keyifle hazırlanan, zengin haftasonu sofralarının, paylaşımın, eğlencenin...Bunlar hayatımızdan çıkmasın. MD palyaçolarından çok daha eğlenceli hem çocuklar için de...Yandaki çocuklar ne kadar mutlu görünüyorlar değil mi?
Iyi pazarlar, kutlayanlar için mutlu Noeller.


Görseller:
http://www.thebridescafe.com/
Holiday and the Kids & Çocuklar ve Yeni YıI Hazırlığı Holiday and the Kids & Çocuklar ve Yeni YıI Hazırlığı Reviewed by Arzu Pınar on 12/25/2011 Rating: 5

3 yorum

Handan dedi ki...

Ben de oğluşlara öğretiyorum, çok da seviyorlar :)

Arzu Pınar dedi ki...

:) ne guzel...

Arzu Pınar dedi ki...

:) ne guzel...