KitchenAid Cook Processor Şimdi Türkiye’de!

Esse severek kullandığım bir marka. Özellikle evimdeki tüm tencere ve tavalar Esse'den diyebilirim. Dökme  demir ve EcoTouch olanlarını sağlıklı da bulduğumdan, tüm teflonları onlarla değiştirdim. Geçenlerde de KitchenAid Cook Processor isimli yeni ürünlerinin tanıtım toplantısına davet ettiklerinde, hemen kabul ettim. Esse'ye yurt dışından getirdikleri ve ''tek tuşla şef lezzeti'' sloganıyla lanse ettikleri yeni markalarında başarılar diler, sizlere bu ürünü biraz tanıtmak isterim.

KitchenAid Cook Processor, kesme, doğrama, karıştırma ve pişirmeyi birleştiren bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Haşlama, kızartma, buğulama, püre ve hamur karıştırma gibi pek çok işlemi yapabilen KitchenAid Food Processor, ilk etapta yalnızca 80 adet satışa sunulacak ve 4995 TL’lik satış fiyatına sahip olacak. Cihaz, dünya mutfağından yüzlerce tarif içeren kitapçığın yanında, iOS (iPhone / iPad) ve Android sistemli akıllı telefon ve tabletler için geliştirilen uygulamayla da evlerde profesyonel lezzetler yaratmayı mümkün kılıyor.

Dünyaca ünlü şeflerin geliştirilme aşamasında destek verdiği Cook Processor için İstanbul’a gelen KitchenAid uzman şeflerinden Maria Chiara Sereno, cihazın kullanımıyla ilgili olarak uygulamalı bilgiler verdi: “Cook Processor, hazırlama ve pişirme aşamalarında bilgi ekranı üzerinden verdiği uyarılarla yemeklerin tadını tutturmayı kesin olarak sağlıyor. Bu anlamda çok pratik bir cihaz. Bugün katılımcı dostlarımızla birlikte yaptığımız zeytin ezmesi, parmesanlı risotto ve zabaglione gibi lezzetlerin yanı sıra dünya mutfaklarının efsane yemekleri de parmaklarınızın ucunda.”

Fransız mutfağının ünlü tarifi Ratatouille (Ratatuy) gibi sebze çorbaları, Uzakdoğu mutfağının gözde yemeklerinden tofulu kızarmış pirinç ve karidesli erişte; pesto, mayonez ve benzeri her türlü sos, tek tuşla bir şef gibi yapabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor. Bununla birlikte risotto ve Britanya’nın ünlü güveç yemeği chutney, İtalyan klasiği Bolonez soslu penne; her çeşit püre gibi ana ve yan yemeklerin dışında ekmek ve reçel yapmak da KitchenAid Cook Processor’ün uzmanlıkları arasında yer alıyor.
KitchenAid Cook Processor Şimdi Türkiye’de! KitchenAid Cook Processor Şimdi Türkiye’de! Reviewed by Arzu Pınar on 9/11/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok