Hampton Style - 5 Adımda Hampton Stili


Yabancı kaynakları takip edenlerin duyduğunu düşündüğüm Hampton stili nedir, evimize çok da masrafa girmeden nasıl uyarlayabiliriz, bir insan olsa nasıl görünürdü gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız; Usta Giremez'e hoş geldiniz. Artık sadece güzel evlerden görüntüler değil; ince dokunuşlarla farkınızı belli etmenizi sağlayacak dekorasyon tüyoları ve bilgileri de paylaşacağım. Hampton stili ilk konumuz.

Usta Giremez'i takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Aylık hitler harika. Ama neden Instagram'a hiç yansımadığını merak etmeye başladım. Gerçi çok geç, bu sene girdim Instagram'a, ama oradaki takipçi sayısı yerinde sayıyor. Blogla, Instagram'ın dinamikleri birbirinden farklı olsa gerek.

Bu blog 5. yılının sonunda bile hala canlıysa, takibiniz ve verdiğiniz motivasyon sayesinde. Yine de arada yenilenmek gerek. Ben genelde güzel dekorasyon fotoğrafları paylaşıyorum. Madem hepimiz dekorasyonla bu kadar ilgiliyiz, artık biraz da bilgilenelim değil mi? Instagram'da kalabalık kahvaltı masası fotoğrafı paylaşanlar çok takip edilebilir. Ama Usta Giremez takipçilerinin de bir farkı olsun. Dekorasyonun inceliklerini bilmeye ne dersiniz? Ondan fazla detaya girmeden ve sıkmadan, ara ara size fark yarattıracak, ''hmmmm'' dedirtecek, bazı bilgiler paylaşmaya başlıyorum.

İlk olarak; özellikle yabancı kaynakları takip edenlerin duyduğunu düşündüğüm Hampton Stili'nden başlayayım dedim. Nedir, ne değildir, nasıl yapılır?

1- Yazlık evlerin rahat, klasik ve sofistike bir biçimde dekore edilmesi Hampton Stili'ni oluşturuyor. Yazlık derken, sahilde, köy evi tarzı gelmesin aklınıza. Büyük, iki-üç katlı da olabilir. Zaten bu stil Amerika'nın zengin ve ünlü kesimine dayanır, adını Doğu kıyısındaki Hamptons'dan alır. Çok karakteristik bir tarzı vardır. Hiç yanılmadan Hampton mı değil mi anlayabilirsiniz. Özellikle de kullanılan renklerden: Kum, krem, açık mavi, turkuaz, lacivert veya sıcak mercanlar. Önemli olan tek bir renk paleti kullanmaktır.

2- Büyük, rahat bir kanepe olmazsa olmazıdır.





3- Aydınlatmaya özel bir önem verilir. Büyük, dikkat çeken parçalar kullanılabilir. Deniz kenarında olunduğunu hatırlatacak lambalar da seçilebilir. Evin içinde doğal ışık olmasına dikkat edilir. Büyük bir lamba veya odakta, dikat çeken, büyük bir obje veya büyük yapraklı bir bitki...



4- Yerlerde ahşap kullanılabilir. Modern ve minimalist evler gibi değildir; perdeleri, kilim veya halılar vardır. Ev gibi evdir yani.


5- Zamansızdır. Günlük trendlerden etkilenmez. Belki de lüks havasının en önemli dayanağı budur. Özellikle pahalı mobilyalar kullanılması gerekmez. Moda akımlarının dışında bir kalıcılığı olmalı; ne retro görünümü vardır; ne de geleceğe aittir.



Diane Keaton ve Jack Nicholson'ın oynadığı ''Aşkta Her Şey Mümkün'' filmindeki ev, Hampton stilindedir.

Bir ev değil de, insan olsaydı; tarzını gözünüzde şu şekilde canlandırabilirsiniz:


Hampton Style - 5 Adımda Hampton Stili Hampton Style - 5 Adımda Hampton Stili Reviewed by Arzu Pınar on 6/27/2016 Rating: 5

5 yorum

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

İnstagram ayrı bir mecra. Orada " pembik gelinlerin English Home ürünleriyle doldurdukları evleri " like alıyor bolca.
Bloğun yeri ayrı , blog emek ister, birikim ister...
Gelelim Hampton stiline ; ferahlatan temizlik hissi uyandıran asil bir havası olan bu tarzı beğenirim , giyim kuşamda ise beyaz pantolon polo tişörtler her zaman tercihimdir.
Teşekkürler Arzucuğum , sen paylaşmaya devam et , biz buradayız !

Arzu Pınar dedi ki...

Ben teşekkür ederim :)

Bana da yakın Hampton stili, hem giysilerde, hem evde.

Çok sevgilerimle,

Ebruli dedi ki...

BENCE KESİNLİKLE ÇOK KEYİFLİ VE ZEVKLİ. BLOG SANKİ DAHA BİLGİLENDİRİCİ
GÖRSELLERE BAKMAK DAHA KEYİFLİ SİZİ İZLEMEYE DEVAM SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Eğer siz de çevre düzenleme ve güvenlik amaçlı dekoratif çözümler arıyorsanız panel çit çözümleri sunan ve aynı zamanda panel çit imalatı yapan üretici ve sektör lideri olan firmayı takip edebilir, ayrıca çim çit alternatifleri için de detaylı bilgi alabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Bloğunuzu uzun zamandır beğenerek takip ediyorum. Bu yazınızda olduğu gibi sade ve net bilgilendirmelerin ileride de devam edecek olması bence çok hoş! Bir diğer not da instagramla ilgili. İşte tam da bu yüzden benim için çok tercih nedeni değil! Sadece resimlere bakmak olmuyor. Yazılar sanki o resmi tamamlayan ruh gibi, onlar olmayınca keyif de yarı yarıya azalıyor. Belki başkaları da benim gibi hissediyordur!