Yazın İlk Etkinliği Karaca Home'dan


İşlerim dolayısıyla, dekorasyonla ilgili davetlere yıl boyunca en fazla iki-üç kere katılabiliyorum. Oysa dekorasyon bloggerı arkadaşlarla bir araya gelmenin keyfi bir başka oluyor. Bu sefer ''iş iş nereye kadar'' diyerek, gün içinde Arnavutköy'e kaçıp, Karaca Home'un bir davetine katılma fırsatını bulabildim. Çok keyifli Karaca Home yatak takımları arasında, Kurumsal İletişim Müdürü Gamze Yenel'in konuşmasını dinledik, feng shui uzmanı Zeynep Akçay'dan da önemli tüyolar aldık.

Bazı Feng Shui Tüyoları

Feng shui'yle ilgili bir konuşmayı dinleyip, bu kadar köklü bir felsefeyi aktarmanın imkanı yok. Bir kaç kitap okuduğumdan, astrolojiyi de çok iyi bildiğimden biraz  fikrim olsa da... Ancak konuşmadan sonra aklımda kalan bir kaç konuyu paylaşabilirim. İlki bir uzmana danışmanın önemli olduğu. Aşk isteyenlere  yatak odasında çiçekli desenlerin tavsiye edildiği, bembeyaz oda ve evlerin asla önerilmediği de diğer aklımda kalanlar. Feng shui'de önemli olan enerjinin mekanlarda rahat akması. Aslında pek çok kuralının arkasında psikolojik olarak nasıl hissettiğimiz ve hijyenle ilgili durumlar yer alıyor. Sırtımızı duvara rastlamak güven verir, bu belki de DNA'mızla taşıdığımız bir veri. Kimsenin gelip bizi sırtımızdan vurduğu yok, ama yine de açıkta olmasın diye bir yaklaşımımız var. Feng shui'de de bu gibi şeylere dikkat ediliyor. Yatağın konumu, arkasında duvarın mı, pencerenin mi olduğu, karşısında aynanın yer almaması, bir tarafının kapalı olmaması  gibi.  Özetle feng shui bir sihir değil. Dikkatimizi neye yöneltiyorsak, evimize de onu alıyoruz. Aşkı düşünen ve çağıran insan aslında çevresine de o gözle bakıyor.Kırmızılar, pembeler, kalp figürleri, çift aksesuarlar daha çok dikkatini çekiyor. Kendine değer veren birisi, dağınık ve pis bir evde barınmıyor. Aslında her şey birbiriyle bağlantılı. Bundan dolayı feng shui'ye inanıyorum.






Karaca Home etkinlik için bir alanı yatak örtüleriyle dekore etmişti. Yaratıcı direktörünü çok başarılı buldum. Tebrikler. Yaz koleksiyonları da çok hoş. Etkinliğin sonunda çiçek aranjmanı da yaptık. Eve götürürken, tamamen dağılsa da; eve gelince yeniden yaptım.




Yazın İlk Etkinliği Karaca Home'dan Yazın İlk Etkinliği Karaca Home'dan Reviewed by Arzu Pınar on 6/06/2016 Rating: 5

2 yorum

Benden Bizden dedi ki...

Çok keyifli bir etkinlik olmuş, feng shui ile ilgili bilgiler için teşekkürler, ben de benzer şekilde düşünüyorum :)
Sevgiler..

sahika dedi ki...

Etkinlik çok keyifli geçmişe benziyor, içim açıldı :) Sevgiler..